zondag 22 september 2013

Anna Kendrick zingt een liedje dat ruim 80 jaar oud is

Anna Kendrick: Cups (86) 

De subtitel van ‘Cups’ van Anna Kendrick luidt ‘Pitch perfect’s “When I'm gone”. Niet vreemd, want het origineel heet ‘When I’m gone’. Dat nummer stamt uit 1931 en werd  opgenomen door de Amerikaanse Carter family, de eerste familie die countryliedjes zong en daarmee van grote invloed was op de latere bluegrass, country, pop- als rockmuziek. In 1928 namen ze al een nummer op getiteld ‘Will you miss me when I’m gone’, dat wellicht model heeft gestaan voor het latere ‘When I’m gone’.

In 1987 nam gospelzanger Rich Mullens het nummer ‘Screen door'  op, waarbij hij het koppelde aan the Cup game. The cup game is een spelletje dat kinderen spelen: met een (plastic) beker een bepaald ritme volgen. Wijk je daarvan af, dan val je af totdat er nog maar één speler over is.

In 2009 werd ‘When I’m gone’ door twee leden van de Britse band Lulu and the Lampshades gekoppeld aan The cup game en noemden het ‘You're gonna miss me’. Twee jaar later gebruikte de 17-jarige Anna Burden The cup game opnieuw in een homevideo in combinatie met het nummer ‘When I’m gone’.

muziekcomedy

De versie van Anna Burden verspreidde zich snel over het internet. Volgens actrice/zangeres Anna Kendrick was het de versie van Burden, die model stond voor de versie in de muziekcomedy ‘Pitch perfect’. Daarin speelt Kendrick de rol van Beca Mitchell, die een muziekcarrière nastreeft. In de film duurt het nummer slechts 35 seconden, wat natuurlijk te kort is voor een single. Dus werd het nummer opgerekt naar 2.07 minuten, nog erg kort voor een single. De videoclip duurt 4:22, waarvan het eigenlijke liedje 2:36 minuten duurt.

actrice/zangeres

Anna Kendrick (Portland, Maine, 9 augustus 1985) heeft het acteren niet van een vreemde. Michael Coole, haar oudere broer met de bijnaam Cookie monster, is ook acteur. Op haar tiende deed Anna voor het eerst auditie, en twee jaar later had ze haar eerste rol te pakken in de Broadway musical ‘High society’. Er zouden er nog vele volgen, alsmede rollen in tv-series en films, onder andere in de vijf films van ‘The twilight saga’ en ‘Pitch perfect’, dat volgend jaar een vervolg krijgt. Vanwege haar musical ervaring was de stap voor het maken van een single niet zo groot. Er zijn echter geen plannen voor een heel album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten