zondag 22 september 2013

Joey Hartkamp wilde darter Barney evenaren

Joey Hartkamp: Geen nacht meer zonder jou (52)

Zo vader zo zoon, want Joey Hartkamp is de zoon van Emile Hartkamp. Met Norus Padidar is Emile verantwoordelijk voor diverse Nederlandstalige nummers van onder andere Frans Bauer. Deze week scoort het duo met ‘Wij vieren het leven’, het zesde #1-album van Jannes (zie de Hitflits).

Joey Hartkamp, geboren op 12 december 1988 te Arnhem, kreeg de muziek dus van huis uit mee. In 2000 deed hij mee aan het Golden star festival voor kinderen in Boekarest in Roemenië. In 2001 was hij daar weer van de partij en kreeg voor het nummer ‘Viva Romania’ de prijs voor het best vertolkte liedje. Als je een oud album van Frans Bauer opzet, is de kans groot dat je in het achtergrondkoor de jonge Joey hoort. Wel goed luisteren!

Aanvankelijk was Joey meer geïnteresseerd in darten; zijn droom: Raymond ‘Barney’ van Barneveld evenaren. Maar na een tijdje liet hij die droom varen en koos voor de muziek. Eerder dit jaar deed hij mee aan ‘Bloed, Zweet en Tranen’, de zoektocht naar de nieuwe volkszanger(es), en redde het zes keer tot de ‘hotseat’.

Hoewel ‘Geen nacht meer zonder jou’ geschreven en geproduceerd is door zijn vader en Norus Padidar, is het geen smartlap/levenslied geworden. Je kunt het nummer misschien het beste plaatsen in de hoek van René Froger. Tijdens ‘Bloed, Zweet en Tranen’ zong Joey ‘Doe maar gewoon’ van Froger. Niet vreemd dus dat Froger het eerste exemplaar van ‘Geen nacht meer zonder jou’ aan Joey kwam uitreiken, die daar wel van onder de indruk was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten