donderdag 10 juni 2010

Maaike dankt veel aan haar vriendin

Maaike: We belong to the night (4)

Na Jaap met ‘Don’t stop believin’’ op #1 (zie ook daar), komt op #4, Maaike binnen met ‘We belong to the night’. Maaike verloor met slechts 1% verschil de derde editie van X-factor van Jaap.

Niet eerder kwamen zowel de winnaar als de verliezer in dezelfde week de Single Top 100 binnen. Maar juist doordat het verschil zo klein was, is haar single ook direct uitgebracht.

Maaike Vos (Lonneker, 1 maart 1991), zong als klein kind de sterren van de hemel. Haar ouders gaven haar op voor het theatergezelschap de Theaterobers, waar ze alle gelegenheid kreeg haar zangkunst te perfectioneren. In 2009 gaf haar vriendin haar op voor Popstars, waar ze bij de laatste dertig eindigde. De allround kappersopleiding die ze drie dagen per week volgde, beëindigde ze per direct, om de opleiding tot ondernemend artiest te volgen. Vervolgens is het haar vriendin weer, die Maaike opgeeft voor X-factor, die ze op 29 mei 2010 met 2% verschil op Jaap, verliest.

Net als Jaap, heeft Maaike ook een cover opgenomen. ‘We belong to the night’ was de eerste van vier hits voor Ellen Foley die ze scoorde tussen 1979 en 1981. Foley had in 1978, een jaar voor haar eerste hit, ook al een #1-hit met ‘Paradise by the dashboard light’ van Meat loaf.

Naast Jaap en Maaike, staan er binnenkort nog meer X-factor deelnemers in de hitparade. Bad boyz, dat net niet de halve finale haalde, komt eind deze maand met hun plaatje.

1 opmerking:

  1. Kleine rectificaties op het bovenstaande verhaal:
    - het was geen 1% maar 2 % (51-49=2).
    - Maaike is pas in december 2008 uit de kast gekomen. Daarvoor was haar talent zelfs niet bij haar ouders opgevallen.
    - Maaike heeft slechts enkele zanglessen gehad in 2010.
    - Haar kappersopleiding was een fulltime, 5 daagse opleiding. hiervan had ze er al 2 jaar op zitten. pas in september 2009 is ze overgestapt naar de nieuwe opleiding "Ondernemend Artiest" aan het ROC van Twente in Almelo.

    BeantwoordenVerwijderen