vrijdag 11 juni 2010

Hitflits: Marco, Guus én Caro Emerald terug naar #1

Het succes van een X-factor winnaar kan zeer kort zijn. Vorige week verdreef Jaap met ‘Don’t stop believin’’ nog ‘Schouder aan schouder’ van Marco Borsato & Guus Meeuwis van de eerste plaats. Deze week zijn de rollen omgedraaid en nemen Marco & Guus de eerste plaats in de Single Top 100 van hem over. Jaap moet genoegen nemen met een zesde plaats en is nu de eerste winnaar van X-factor, die slechts één week bovenaan stond. Sharon Kips hield het in 2007 met ‘Heartbreak away’ drie weken vol, ‘Halleluja’ van Lisa haalde vorig jaar tien weken.

Tussen ‘Schouder aan schouder’ (de #1) en ‘Don’t stop believin’’ (de #6), staan de volgende nummers. Stromae blijft op #2 met ‘Alors on danse’ (tevens #1 in de Download Top 50), K’naan stijgt met ‘Wavin’ flag’ van 6 naar #4 en ‘Voetbaldans’ van Kabouter Plop stijgt van 7 naar #5. Dan mis je er nog eentje, en dat is de #4. En dat is gelijk de hoogste eersteweeks: ‘We no speak Americano!’ van het Australische duo Yolanda be cool feat. Dcup, volgens velen de zomerhit van 2010.

Vorige week kwamen er niet minder dan vier nummers binnen bij de bovenste tien. Twee daarvan (Jaap en K’naan) behouden hun top 10-notering. De andere twee staan ver daar buiten: ‘Satellite’ van Lena zakt van 5 naar #32 en ‘We belong to the night’ van Maaike maakt het nog bonter en zakt van 4 naar #35.

‘Soms doet ’t pijn’ van Roxeanne en André Hazes Jnr, dat vorige week op #12 binnenkwam, maakt ook een gigantische duikeling. In de tweede week zakt het nummer achttien plaatsen en komt uit op #30.

Op de dag dat het WK 2010 van start is gegaan in Zuid-Afrika, staan er niet minder dan negen aan het WK gerelateerde nummers in de Single Top 100. Eentje daarvan is ‘Wij houden van Oranje’ van André Hazes en het Nederlands Elftal, dat op #88 op herhaling gaat. Oorspronkelijk komt het nummer ook ’88 en stond toen drie weken op de eerste plaats. Tijdens het EK van 2008, ging het nummer op herhaling en ook dit jaar is het weer van de partij. We zijn benieuwd hoever het dit jaar komt!

De andere binnenkomers:
#33 Cheryl Cole feat. Wil.i.am: ‘3 words’
#43 Jaap de Bok: ‘Ouwe knapper’
#44 Enrique Iglesias feat. Pitbull: ‘I like it’
#53 Tim Berg: ‘Bromance’
#60 Angelo King: ‘Finally made it’
#62 Dennie Christian: ‘Mamacita’
#63 John de Bever: ‘Een vrolijk liedje (Viva la vida)’
#67 Go back to the zoo: ‘Hey dj’
#69 Inna: ‘Amazing’
#71 Alex: ‘Je weet wie je bent’
#79 Max & Macy: ‘1001 nacht’
#80 John Mayer feat. Taylor Swift: ‘Half of my heart’
#90 Miley Cyrus: ‘Can’t be tamed’
#92 Tom Waes: ‘Dos cervezas’
#97 Antonio: ‘Geef me nog een kans’


En ja hoor, Caro Emerald is weer terug op #1! Haar album ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ stijgt in de negentiende week terug naar de eerste plaats van de Album Top 100. En daarmee zet ze haar zege voort, want het album staat nu in totaal voor de zeventiende week bovenaan. Alleen André Rieu, met twintig weken voor ‘Strauß & Co.”, staat nu nog boven haar. ‘Colorblind’ van Alain Clarke, dat vorige week nog op #1 binnenkwam, zakt naar de tweede plaats. Het verschil tussen Caro Emerald en Alain Clarke is 34%.

Haar comebacksingle ‘Not myself tonight’ kwam in april niet hoger dan de 32ste plaats. ‘Bionic’, het vierde studioalbum van Christina Aguilera, want over haar hebben we het, is op #6 de hoogste eersteweeks. Twee van haar voorgaande albums haalden de eerste (‘Back to basics’ in 2006), respectievelijk de derde (‘Stripped’ in 2002) plaats.

In tegenstelling tot andere weken, zijn er deze week maar zes echte binnenkomers. Daarnaast gaan er wel tien albums op herhaling, wat het totaal aantal binnenkomers op zestien brengt. De resterende vijf zijn:
#37 Rox: ‘Memoirs’ , Strepenmeester in de ‘Strepen van Spits’, radio 2 van 2-4 uur
#52 Original soundtrack van ‘The twilight saga: Eclipse’
#61 Iyaz: ‘Replay’
#91 Semino Rossi: ‘Die Liebe bleibt live’
#100 Helena Fisher: ‘Best of’

Voor velen is het vanaf vandaag vooral voetbal wat de klok slaat. Wellicht dat je na het weekend, in de ‘pauze’, even de tijd kunt nemen om te kijken hoe de nieuwe Megaman er bij staat. Mét alle negen WK hits!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten