zondag 13 november 2011

Zanger Stud muffins heeft solo wel succes

ED: Face down (92)

Op 13 februari 2010 vond het afscheidsconcert van de Stud muffins plaats in het Paardcafé in Den Haag. Na zes jaar, waarbij de band het optreden op Parkpop tot één van hun hoogtepunten rekent, was het mooi geweest. De uitdaging was weg en het was tijd voor nieuwe muzikale uitdagingen.

Het eerste bandlid die daarin slaagt, is zanger Ed Struijlaart. Ed (Leidschendam, 16 augustus 1979), kreeg op zijn negende een gitaar van zijn ouders. Veel spelen leidde er toe dat hij op zijn achttiende zijn eerste bandje had. In 2003 richtte hij Stud muffins op, waarvan hij zes jaar lang de zanger/componist was. Na het laatste concert, zette Ed zijn carrière en eigen huis opzij. Hij kocht een tweedehands Opel Corsa en woont nu afwisselend bij zijn moeder en zijn vriendin.

Ed: “Ik leef angstvrij, wat betreft geld en de toekomst. Als het niet lukt, kan ik altijd terug maar dan heb ik het wel gedaan dan.” Gedurende de afgelopen tijd heeft hij nummers geschreven voor anderen (onder andere Lorrainvile), zong de internationale filmtrailer van ‘Komt een vrouw bij de dokter’ en werkte aan zijn album ‘Head, heart and hands’ dat in januari verschijnt. Op vrijdag 25 november is er een luistersessie op een (geheime) plek in Amsterdam. Wil je daar ook naar toe, surf dan even naar de site van Ed, want daar lees je wat je daarvoor moet doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten