zondag 9 januari 2011

Australische scoort Nederlandse après-ski hit

Gré Parelmoer: Ik ben een beh beh berggeit (64)

We dachten al, waar blijven ze toch? De carnaval/après-ski annex feestnummers die elk jaar de Single Top 100 overspoelen, het is immers al lang de elfde van de elfde geweest? Nou, dan kunnen we je gerust stellen, want vanaf deze week zul je er weer diverse tegenkomen! Op #64 komt de eerste binnen: Gré Parelmoer met ‘Gré Parelmoer met ‘Ik ben een beh beh berggeit’.

Net als Jettie Pallettie, is Gré Parelmoer ook een typetje, gespeeld door Astrid Ingrid Wevers, geboren in Yallourn in Australië. Aanstaande donderdag wordt ze 54 jaar. Het beroep van Astrid is: comédienne, zangeres, performer, actrice, lolbroek en (levens)kunstenares. Ze is eigenaresse van het bed and breakfast hotel ‘de Koningin van Pieterburen’ en directeur van het theaterbureau ‘Geen flauw idee’. Ook schrijft ze columns en is lerares creatief kunst schilderen. Onder diverse namen trad ze op in binnen en buitenland.

Sinds 2002 doet ze dat als Gré Parelmoer, waarmee ze vooral in het noorden van het land opzien baarde. Niet vreemd dus dat ze zich in 2009 aanmeldde voor ‘Popstars’, waardoor ze ook landelijk bekend werd. Na ‘Dikke paling’ en ‘Sigaretten en whiskey en wilde kerels’, is ‘Ik ben een beh beh berggeit’ haar derde single.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten