zondag 5 mei 2013

Ella Eyre leerde liedjes schrijven op de BRIT school

Rudimental feat. Ella Eyre: Waiting all night (89)

In plaats van John Newman, neem Ella Eyre op ‘Waiting all night’ van Rudimental de honneurs waar. Newman zong wel hun twee vorige hits: ‘Feel the love’ (#2) en ‘Not giving in’ (#71) met Alex Clare, beide in 2012. Het Britse viertal van Rudimental zal erg blij zijn met Ella Eyre, want ‘Waiting all night’ was na ‘Feel the love’ hun tweede Britse #1-hit. Ook het album ‘Home’, waar het nummer van afkomstig is, levert Rudimental deze week een Britse #1 op.

BRIT school

Ella Eyre, geboren op 1 april 1994, is nog maar twee jaar actief als songschrijfster. Het  schrijven van liedjes leerde ze op the BRIT School for Performing Arts & Technology, waar onder andere ook Adele, Amy Winehouse, Tessa Rose Jackson en Kate Melua, het klappen van de zweep leerden. Vorig jaar was ze te horen op ‘No angels’ en ‘Free’, op de EP ‘Other people’s heartache pt. 2’ van de Britse band Bastille, die nu een hit hebben met ‘Pompeï’.

Ella is inmiddels volledig ingewijd in de geheimen van het liedjes schrijven. In Denemarken werkte ze samen met Cutfather (Kylie Minogue, Brandy) en in Zweden met Ishi and Eric Turner (Tinie Tempah, Professor Green, Cheryl Cole). In juni verschijnt haar eerste single ‘Young forever’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten