zondag 5 mei 2013

DJ Jean geeft Wilhelmus verjongingskuur

Jean: Official Kingsday anthem 2013  (86)

We dachten al, waar blijven ze toch? K(r)oningsnummers waarop het Koningspaar ook kan dansen? Niemand anders dan Jean (voorheen DJ Jean), zeg maar de onderkoning van de dance (want de koning is Armin van Buuren), komt met een nieuwe versie van het Wilhelmus. Volgens Jan Engelaar, dat de echte naam van Jean is, moet je ‘Offical Kingsday anthem 2013 zien als een soort gimmick waarmee hij een speelse knipoog maakt naar het koningshuis. Of het nieuwe Koningspaar daar ook de grap van inzien, is niet bekend.
DJ Jean scoorde in 1997 zijn eerste hit met ‘Let yourself go’ feat. Peran (#45) en stond vijf keer in de top 10. Britney Spears kan hij wel schieten, want in 1999 hield zij hem met ‘… Baby one more time’ vier weken van de eerste plaats met ‘The launch’. Engelaar, inmiddels 45 jaar, komt binnenkort met een nieuwe versie van zijn #4-hit ‘Love come home’ uit 2000, alleen nu gezongen door Ben Saunders.

Op de valreep scoort Jean nog een K(r)oningshit dus, waarmee hij de twaalfde is. Daarvan is alleen Claudia de Breij met ‘Nederland’, vorige week op #55, verdwenen. Blijven er elf over, het

K(r)onings  elftal

#3 Diverse artiesten: Koningslied
#5 Kinderen voor kinderen: Bewegen is gezond
#8 RTL Boulevard United: Koningin van alle mensen
#23 Gebroeders Ko: Koning pils
#30 Allard & Huib: Jij bent de koning
#40 André van Duin: Willempie van Oranje
#69 Evers staat op: Koning als geen ander
#86 Jean: Official Kingsday anthem 2013
#87 André Rieu: Kroningswals
#88 Philip Walkate: Het officiële Koningslied 2013
#90 K3: Koning Willem-Alexander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten