zondag 5 mei 2013

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Met deze week de oudgedienden van:

Alesso vs OneRepublic: If I lose myself (92)

‘If I lose myself’ van de Amerikaanse band OneRepublic was in januari de voorloper van het album ‘Native’ dat in maart verscheen. In diverse landen, waaronder Zweden (#4) en Duitsland (#6) werd het een hit, maar het nummer ging aan ons land voorbij. Dat wordt nu goedgemaakt (hoewel …) dankzij de remix die Alesso, de Zweedse dj/producer, er van maakte, want die versie scoort op #92.

Wesly Bronkhorst: Als jij had gedacht (95)

Als we de hits van Wesly Brinkhorst op een rijtje zetten, dan blijkt dat hij vanaf 2010 telkens één notering per jaar scoort. In 2010 ‘WY’ (#57), in 2011 ‘Jij en ik’ (#77) en vorig jaar ‘Kom allemaal in mijn armen’ (#82). Als hij deze lijn doorzet, zal ‘Als jij had gedacht’ zijn enige hit dit jaar zijn. Daar denken Emile Hartkamp & Norus Padidar waarschijnlijk heel anders over, want zij schreven zijn zevende notering!

Empire of the sun: Alive (97)

‘Walking on a dream’ van het Australische duo Empire of the sun (Luke Steele en Bick Littlemore), begon in 2009 op de hoogste positie: #29. Het nummer hield het elf weken vol en zorgde er mede voor dat het gelijknamige album de 70e plaats bereikte. In juni verschijnt het tweede album ‘Ice on the dune’, waarvan ‘Alive’ de eerste single is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten