vrijdag 3 mei 2013

Hitflits: Blurred Lines terug naar #1; vierde #1-album voor Gerard Joling


De afgelopen twee weken hing het rood-wit-blauw in de top van de Single Top 100, met achtereenvolgens ‘Koningin van alle mensen’ door RTL Boulevard en ‘Het Koningslied’ door diverse artiesten op de eerste plaats. Al die tijd bleef ‘Blurred lines’ van Robin Thicke feat. T.I & Pharrell in de buurt, om, nu het afscheid van de koning en de inhuldiging van de nieuwe achter de rug is, terug te stijgen naar #1. ‘Blurred lines’ staat daarmee voor de tweede week op de eerste plaats.

TOP 3

1  (3)   Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell: Blurred lines (tweede week)
2  (2)   Daft punk feat. Pharrell Williams: Get lucky
3  (1)   Diverse artiesten: Koningslied         

‘This is what it feels like’ van Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie, stijgt dankzij het optreden afgelopen dinsdag, van 9 naar #4 en heeft al #2 gestaan.

Ook de Kinderen voor kinderen spinnen garen bij het hele feest, want de single ‘Bewegen is gezond’, opgenomen voor de Koningsspelen van een week geleden, sprint van 17 naar #5. Tijdens de Koninginnedag trad het koor op tijdens het Kinderbal op het Museumplein in Amsterdam.
‘Bewegen is gezond’ is de vijfde top 10-notering voor het koor. Zo hoog heeft een Kinderen voor kinderen single niet meer gestaan sinds ‘Eeuwige kerst’, dat in 1984 ook de vijfde plaats bereikte. Het album ‘De leukste liedjes van de laatste 5 jaar’, met onder  andere ‘Hallo wereld’, stijgt in de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums, van de 19e naar de 1e plaats.

Hier alle 13 eerste weeks noteringen:
#57 Rob Zorn: Leven hoe ik leven wil NL
#59 Mr. Probz: Waves NL
#68 Gabriello: Niet thuis vannacht
#73 the White stars: Kamperen NL
#78 Armin van Buuren: Intense mini mix NL
#80 P!nk feat. Lily Rose Cooper: True love
#82 P&E Project feat. Daniel Meijer: Perido NL
#86 Jean: Official Kingsday anthem 2013 NL
#89 Rudimental feat. Ella Eyre: Wainting all night
#92 Alesso vs OneRepublic: If I lose myself
#95 Wesley Bronkhorst: Als jij had gedacht NL
#97 Empire of the sun: Alive (Megahit?)
#99 Calvin Harris feat. Ellie Goulding: I need your love

ALBUMS

In de Album Top 100 is het, qua eerste weeks noteringen, tamelijk rustig, maar de lijst kent wel een echte nieuwe #1.

TOP 3

1 E.W. Gerard Joling: Ik ook van jou
2  (1)   Michael Bublé: To be loved
3  (4)   Racoon: The singles collection

Niet geheel onverwachts, komt ‘Ik ook van jou’ van Gerard Joling binnen op de eerste plaats. Het album werd een week geleden gepresenteerd door Irene Moors, die zich daarvoor als Máxima had verkleed. Diezelfde dag kreeg Joling ook nog een lintje, maar dan van een echte royalty, Koningin Beatrix. In haar naar werd hij onderscheidden in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg het lintje niet voor zijn verdiensten als zanger, maar voor zijn inzet voor Unicef en Stichting Doen.

lintje van het volk

‘Ik ook van jou’ is, als we de twee Toppers noteringen uit 2007 en 2011 niet meerekenen, het vierde #1-album voor Gerard Joling. In 1985 was het direct raak met ‘Love is in your eyes’. Vier jaar later, in 1989, was het weer raak, nu met ‘No more boleros’, en in 2007 met ‘Maak me gek’. Overeenkomst tussen de drie: ze stonden één week bovenaan.

Met ‘Ik ook van jou’ zal het niet anders gaan, want vandaag zijn een aantal albums uitgekomen die azen op de eerste plaats. De komende week zal de strijd gaan tussen ‘Intense’ van Armin van Buuren en ‘The shocking Miss Emerald’ van Caro Emerald, deze week primeur op Radio 2 en vanavond in ‘Pauw & Witteman’ en morgenmiddag in TROS Muziekcafé.
Het zal een felle strijd worden, die wel eens door Armin van Buuren gewonnen kan worden, zeker na het optreden dat hij afgelopen dinsdag gaf op het Java eiland. ‘Ode aan jou’ van Marianne Weber & Willem Barth en het debuutalbum van Douwe Bob, ook uit vandaag, maken geen schijn van kans op de eerste plaats. Schrale troost: vanavond zingt Douwe Bob in De Wereld Draait Door 'You don't have to stay', zijn nieuwe single.

grote schoonmaak

Alle 13 albums die vorige week een notering kregen dankzij Record Store Day, zijn  verdwenen. Daarnaast zijn er nog eens 14 albums uit de albumlijst verdwenen, totaal dus 27  stuks. Toch komen er maar 7 nieuwe noteringen voor terug. Schijnbaar zijn er weinig nieuwe albums uitgebracht, omdat met het oog op de troonwisseling én de meivakantie, veel mensen een weekje vrij hebben genomen.

massale herhalingsoefening

As er 27 albums verdwijnen, en er maar 7 echte nieuwe voor terugkomen, dan moet de rest wel op herhaling gaan. En dat klopt, maar liefst 20 albums gaan op herhaling. De hoogste op #21, ‘Viva Verdi’ van The New London chorale. Het album stond voor het laatste op #77, dat was op 26 januari van dit jaar. Hoogte notering tot deze week: #65, op 15 december 2012.

Het restant eerste weeks noteringen ziet er als volgt uit:
#9   Henk Damen: Vandaag begint m’n leven NL
#12 Deep purple: Now what?!
#35 K3: 15 jaar
#41 Rudimental: Home (aanstaande zondag #1 in Britse albumlijst)
#46 Seasick Steve: Hubcap Music
#89 Him: Tears on tape


Zondag is het 5 mei, de dag van de vrijheid. Het thema dit jaar luidt 'Vrijheid spreek je af'. Overal in het land worden bevrijdingsfestivals gehouden. Miss Montreal, DIO en Chef ' special gaan per helikopter een aantal festivals af, wellicht bij jou in de buurt. Vier deze dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten