maandag 29 april 2013

Little mix was verrast met bijdrage van Missy Elliott

Little mix feat. Missy Ellitott: How ya doin? (91)

Na zeven overwinningen door soloartiesten, was het op 11 december 2011 eindelijk raak voor een groep om de Britse X factor te winnen. Die groep was Little mix, bestaande uit Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock en Jade Thirlwall. Na twee #1-hits in eigen land (‘Cannonball’ en ‘Wings’), brachten ze daar in november het album ‘DNA’ uit, dat #3 kwam. Bij ons komt het album, waarvoor de meiden, op vier na, aan alle twaalf nummers hebben meegeschreven, binnen op #49.
 Met ‘How ya doin'?ft. Missy Elliott dat in eigen land de vierde single is, maken de meiden hun debuut in de Single Top 100. Het nummer is een cover van ‘Name & no.’ van de Britse band Curiosity killed the cat (#31 in 1989). Twee jaar later samplede de Amerikaanse hiphopband De La Soul het in hun nummer ‘Ring ring ring (ha ha hey)’ (#2 in 1991), waar de versie van Little mix ook op is gebaseerd. Daarnaast is de baseline en beat afkomstig uit ‘Act like you know’ van Fat Larry’s band, afkomstig van het album ‘Breakin’ out’ uit 1982.

Missy Elliott? Missy Elliott!

Op ‘How ya doin’?’ worden de meiden van Little mix geassisteerd door Melissa Arnette ‘Missy’ Elliott (Portsmouth, Virginia, 1 juli 1971). Het was voor de meiden zelf ook een beetje verrassing, gezien hun reactie: “We honestly can’t believe Missy is on our song! She’s been one of our biggest idols forever – it’s incredible. As soon as we thought there might be a chance she’d appear on the track we did literally everything we could to make sure it happened.”

Missy Elliott scoorde al 21 hits, waaronder vier top 10-hits. Al sinds 2007 werkt ze aan haar zevende studioalbum, dat de werktitel ‘Block party’ heeft. Destijds was er sprake van dat Amy Winehouse aan het album zou meewerken. Amy overleed op 23 juli 2011, dus dat wordt hem niet meer. Wat wel zeker is, dat Missy te horen zal zijn op het nieuwe album van BeyoncĂ©, dat later dit jaar verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten