maandag 29 april 2013

Grootste hit voor Daft punk

Daft punk & Pharrell Williams: Get Lucky (2)

Kan een radiostation in deze internet tijd nog wereldprimeurs draaien? Ja, het kan nog en dat bewees 3FM dj Michiel Veenstra op woensdag 17 april 2013. Al enige dagen circuleerden er verkorte versies van ‘Get lucky’ van Daft punk feat. Pharrell Williams, maar een volledige versie was nog nergens opgedoken.

Tot die bewuste woensdagavond, toen Michiel rond half 8 de beschikking kreeg over een radio-edit van het nummer. Na het beluisteren hiervan, twijfelde hij geen moment dat het de radioversie moest zijn en gooide het de zender op. Een dag voordat het nummer te horen zou zijn op andere stations die de wereldpremière hadden aangekondigd, waaronder AMP Radio en Studio Brussel.

2x Megahit?

Michiel was zo enthousiast over het nummer, dat hij het – naar het schijnt, want we kunnen dat niet verifiëren – 5x die avond heeft gedraaid. ’s Middags was het nummer door het  voltallige 3FM dj-corps – op basis van de verkorte versie – tot Megahit verkozen. Afgelopen woensdag was het wekelijkse dj-overleg en stonden de heren en dames op het punt het nummer nog een week Megahit te laten zijn. Dat kan natuurlijk niet, en dus werd het – ook een goede keuze! – ‘You & I’ van Crystal fighters.

nieuw album

Daft punk is het Franse duo Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo, die hun voorlaatste hitje scoorden met ‘Aerodynamic’ (#73 in 2001). Daarvoor was het drie keer raak: ‘Da funk’ (#96) en ‘Around the world’ (#28), beide in 1997 en met ‘One more time’ (#12 in 2000). ‘Get lucky’ is dus nu al hun grootste hit. Het nummer is de voorloper van het album ‘Random access memories’ dat 17 mei uitkomt en waar ze al in 2008 aan begonnen zijn te werken. Op het album werkt het duo onder andere samen met pianist Chilly Gonzalez, disco-producer Giorigio Moroder, Nile Rodgers (Chic) en Pharrell Williams (Neptunes).

Williams ontmoette de leden van Daft punk tijdens een feestje dat Madonna gaf. Daar hoorde hij van hun project en bood hen aan mee te werken. Dit leidde tot een tweede ontmoeting, maar nu in Parijs, waar hij wat van zijn nummers liet horen, die geïnspireerd waren op het werk van Nile Rodgers. Rodgers, medecomponist en gitarist op ‘Get lucky’ kende het duo al  sinds 2001, maar door verschillende oorzaken was het nog nooit gekomen tot een samenwerking, tot nu dus.

Lucky to have a #1!

Luidde de reactie van Daft punk afgelopen zondag toen het duo hoorde dat het nummer naar de eerste plaats was gestegen van de Britse hitparade. In de afgelopen week zijn er meer dan 155.000 stuks van verkocht, het hoogste aantal dit jaar voor een #1-hit. We zijn benieuwd of het Daft punk ook bij ons zal lukken #1 te komen. Voorlopig zien we dat echter niet gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten