zondag 8 oktober 2017

Justin Jesso wist op zijn vijfde al wat hij wilde worden

#59 Kygo feat. Justin Jesso: Stargazing

‘Stargazing’ van Kygo feat. Justin Jesso is inmiddels de derde hit die de gelijknamige EP oplevert. De andere twee zijn ‘It Aint’Me’ feat. Selena Gomez (#3 in maart en april en deze week op #96) en ‘First Time’ met Ellie Goulding (#22 in mei). Na drie vrouwen achter elkaar (Kygo scoorde ook nog met Julia Michaels), is de Noorse producer weer terug bij de mannen.

Hoewel ‘Stargazing’ de eerste hit is voor Justin Jesso in ons land, heeft hij als componist in de Latijns Amerikaanse hitlijsten vorig jaar een vette #1 op zijn naam gezet: ‘Vente Pa’ Ca’ van Ricky Martin feat.. Maluma. Tijd voor een kennismaking dus.

Justin Jesso is geboren als Justin Stein op 11 juni 1990 in Chicago. Nadat Justin op vijfjarige leeftijd tijdens een talentenshow in Florida het podium betrad, wist hij al dat er een artiestenbestaan voor hem was weggelegd. Sinds zijn negende jaar stond Justin in theaters en deed hij mee aan diverse talentenjachten.

Na zijn middelbare school nam hij in 2008 het album Justin Stein op. Op zijn achttiende verjaardag kreeg hij een contract bij Radio-Disney en ging met Disney-sterren als Jordin Sparks op tournee. Het Disney-avontuur was echter van korte duur en Justin raakte in een kleine depressie.

Maar hij pakte door en volgde een studie liedjes schrijven in New York. Vervolgens werkte hij twee jaar met andere componisten en producers uit Los Angeles, New York en Zweden. Zijn eerste succes was ‘Vente Pa’ Ca’ van Ricky Martin feat.. Maluma en nu is de rest van de wereld aan de beurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten