vrijdag 13 oktober 2017

Hitflits: dubbelslag voor Sevn Alias; alle 16 tracks van Picasso genoteerd

Vorige week scoorde Sevn Alias zijn eerste #1-hit met ‘Patsergedrag’ feat. Lil’ Kleine & Boef. Deze week legt hij de lat nog hoger, want met Picasso, zijn tweede volwaardige album, boekt hij ook nog zijn eerste #1-album. Bovendien blijft ‘Patsergedrag’ met groot overwicht, op de eerste plaats staan, waardoor Alias een dubbelslag scoort: single & album gelijktijdig op #1. De voorlaatste keer was op 1 juli, toen dat Lil’ Kleine lukte met de single ‘Krantenwijk’ feat. Boef en het album Alleen.

Over de totstandkoming van Picasso en de titel van het album zei Alias in RTL Late Night het volgende:
“Ik heb best een lange tijd genomen om dit album te maken. Er is een hele hoop gebeurd in de tussentijd. Dat vind ik herkenbaar in een schilderij van Pablo Picasso. Daar gebeurt ook altijd een hoop. Dingen zitten op de verkeerde plek. Ogen en monden zitten bijvoorbeeld scheef. Niet alles klopt. Dat omschrijft mijn leven het afgelopen jaar. Niet alles klopt, er gebeurt een hoop en ik heb heel veel te vertellen. Ik schets zonder kwast. Daarmee wilde ik aanduiden dat muziek ook een soort van kunst is.”

voor zichzelf

Aan Picasso werkten onder andere zangeres Maan en de rappers Josylvio en Jonna Fraser mee. Het zal echter de laatste samenwerking zijn tussen Alias en Fraser op het label Rotterdam Airlines. Picasso is namelijk het laatste album dat Alias voor het label heeft gemaakt. Hierna gaat hij verder met zijn eigen label 1OAK Entertainment, waarop hij nieuw talent een kans wil geven.

ALBUM TOP 5

1. EW  Sevn Alias: Picasso
2. EW  Racoon: Look Ahead And See The Chance (op bijna 55%)
3. (1)   Lil’ Kleine: Alleen
4. (3)   Kinderen voor Kinderen: Gruwelijk Eng! (38)
5. (5)   Ed Sheeran: ÷ (divide)

Lopen we nog even langs de andere eerste weeks noteringen
#6   Di-rect: Rolling With The Punches
#14 Robin Borneman: Folklore 2: The Phantom Wail (#1 in de Vinyl 33)
#15 Liam Gallagher: As You Were
#16 F1rstman: At F1rst
#28 Marilyn Manson: Heaven Upside Down
#46 Lil Pump: Lil Pump
#51 Danny Vera: New Black And White Pt. III
#73 JP Cooper: Raised Under Grey Skies
#76 Ane Brun: Leave Me Breathless
#86 NF: Perception
#97 Melanie De Biasio: Lilies
#98 A-ha: MTV Unplugged – Summer Solstice Limited

SINGLE TOP 5

1. (1)   Sevn Alias feat. Lil’ Kleine & Boef: Patsergedrag (tweede week op #1)
2. (3)   Post Malone feat. 21 Savage: Rockstar (op bijna 40%)
3. EW  Sevn Alias feat. Maan: In Amsterdam
4. (2)   Josylvio: Ride Or Die
5. (4)   J. Balvin & Willy William: Mi Gente

Een jaar geleden bracht de Latijns Amerikaanse boyband CNCO het nummer ‘Reggaetón Lento (Bailemos)’ uit, dat een grote hit werd in de Spaanstalige landen. Om door te breken in de rest van de wereld, werd het Britse Little Mix benaderd voor het opnemen van een remix.
Dat bleek een gouden greep, want het nummer bereikte in meerdere landen de top 10. Daar sluiten wij ons deze week bij aan, want ‘Reggaetón Lento (remix)’ van CNCO & Little Mix stijgt in de achtste week van de elfde naar de negende plaats. Voor allen is het hun eerste top 10-notering in Nederland.

albumtracks vervuilen singlelijst

Naast een #1-single en #1-album, krijgen ook nog alle zestien tracks van Picasso van Sevn Alias een notering in de Single Top 100. Daarmee is Picasso het tiende album dat hier in slaagt. Meer daarover in de nieuwe Megaman.

Nog even alle zestien tracks op een rijtje, waarvan er veertien nieuw zijn:
#1 (1) Patsergedrag feat. Lil’ Kleine & Boef
#3 In Amsterdam feat. Maan
#17 Voor Alle Soldiers, met Josylvio
#22 Mufasa
#37 (56) Blessed
#40 Rijk Moeten Zijn
#42 Flu & Tip, met Kevin
#43 Inna Minute feat. Jayh
#46 Rain
#49 Put In Work feat. Jonna Fraser
#50 Stage
#53 CSI
#55 Ends
#57 Swervin’ feat. Kempi
#64 Intro (Picasso)
#72 Fit
Daarnaast staat Sevn Alias nog genoteerd met:
#39 (18) Cocaine (remix), van Kempi x the Blockparty feat. Josylvio

Door deze ‘overval’ van Alias tracks (14 zijn er nieuw), kunnen andere artiesten (voorlopig) naar een notering fluiten. Het wordt dus hoog tijd dat de regel, albumtracks die een notering krijgen in een singlelijst, wordt herzien!

Kijken we nog even naar de nummers die het wel gelukt zijn. Blijken wel allemaal Nederlandstalige hiphoptracks te zijn …
#35 Bizzey & Frenna feat. Ramiks, Diquenza & Dovgh: Blow It All
#79 3Robi: Barz
#93 Bangbros, Hef & Murda feat. Kevin: Wejo

Na het vorige herfstachtige weekend, kan het dit weekend wel 22 graden worden! Dat wordt dus de tuin in. Als we geen zonnesteek oplopen, melden we ons later dit weekend met een nieuwe Megaman. Smeer je goed in!

6 opmerkingen:

 1. Die andere artiesten zijn misschien niet goed en populair genoeg om hun albumnummers in de lijst te krijgen? Dit is de tijd van het streamen. De top 100 gaat daar juist uitstekend in mee. De tijd dat een album 1 hitje had en voor de rest wat vullers, is gelukkig voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem, je begrijpt blijkbaar absoluut niet waar het hier om gaat. Alleen een ding wil ik hierop zeggen; het is de Single Top100, niet de Albumtrack top 100! Heel eenvoudig lijkt mij; singles in de single lijst! Albumtracks in de albumlijst! (streams optellen zoals tevens ook nog eens gebeurd) Dus ook nog eens dubbel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Albumtracks bestaan niet meer. Het zijn allemaal losse tracks (= singles). Waar zou je trouwens de grens moeten trekken? Sommige songs worden als teaser gepromoot en krijgen wellicht op een later moment het stempel "officiële single". Het is dus niet zwart of wit. Laat dat discutabele onderscheid los. De Single Top 100 geeft gewoon weer welke songs het populairst zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @anoniem (zou handiger zijn als jullie een - fictieve - naam gebruiken): voor beiden is wat te zeggen. Echter de Top 40 en Mega Top 50 tellen albumtracks niet mee. Dan is er blijkbaar wel een meetbaar onderscheid tussen singles en albumtracks. Waarom zou de Single Top 100 dat dan niet maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meetbaar, maar ongeloofwaardig. Bovendien wil je toch weten welke song het meest populair is?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. klopt, maar dan zie ik liever dat deze (album) tracks in een aparte lijst tot uiting komen. Eigenlijk hebben we daar de Spotifylijst al voor ...

  BeantwoordenVerwijderen