zondag 14 oktober 2012

Bløf viert jubileum met Duitse cover

Bløf: Zo stil (15)

Ze weten niet precies wanneer het was toen ze zich als Bløf presenteerden, maar dat het in 1992 was staat vast en dus bestaat de Zeeuwse band 20 jaar. Wie jarig is trakteert en dus staan ze op 3 november in het Ziggi Dome, waar ze uitsluitend hits zullen spelen. De tracklisting wordt door de fans bepaalt. Als het aan de heren zelf zou liggen, komt ‘Wat zou je doen?’, hun eerste top 10-hit (#5 in 1998) niet langs. Ze zien het meer als een vrolijk, beetje carnavalesk nummer, dat ze nooit meer spelen tijdens hun concerten.

Een kleine week voordat ze groot uitpakken, is er op zondag 28 oktober in de kleine zaal van de Ziggo Dome een intiem concert dat live wordt uitgezonden op Radio 2. De groep krijgt die middag de allereerste ‘Radio 2 Mijlpaalprijs’ uitgereikt. Dat is een nieuwe prijs van de zender die jaarlijks wordt toegekend aan een artiest of band, die een grote bijdrage levert aan de hedendaagse popmuziek. De prijs bestaat uit een speciaal concert en een bronzen beeldje van kunstenaar Theo van Eldik en natuurlijk eeuwige roem. Op 10 november wordt het concert op tv uitgezonden.

Duitse cover

In de afgelopen 20 jaar scoorde Bløf 37 hits, waaronder vier #1-hits: ‘Holiday in Spain’ (in 2004), ‘Aanzoek zonder ringen’ met Kodo (in 2006), ‘Alles is liefde’ (in 2007) en ‘Oktober’ (in 2008). ‘Zo stil’ is de 38e notering en een cover. Het origineel heet ‘Still’ en is van de Duitse punkrockband Jupiter Jones, dat er vorig jaar een vette hit mee scoorde: #2 in Oostenrijk en #10 in Duitsland. Bløf speelde ‘Zo stil’ voor het eerst tijdens ‘Concert at sea’, eind juni op de Brouwersdam in Zeeland. Het nummer staat ook op ‘Hier: Het beste van 20 Jaar Bløf’, dat eind deze week verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten