zondag 14 oktober 2012

Wessel van Diepen start meidengroep

the Lips: (You make the) Girls go wild! (63)

Met de Vengaboys verkocht Wessel van Diepen in de jaren ’90 wereldwijd meer dan 15 miljoen singles en 4,5 miljoen albums, een mooie oudedagsvoorziening dus. Toch wil van Diepen nog één keer knallen en dus zat hij al jaren te broeden op een act die het succes van de Vengaboys kan evenaren. Maar of hem dat gaat lukken met the Lips?

Voordat we het over the Lips gaan hebben, eerst een stukje muziekgeschiedenis. In 2010 wilde Germaine Ching-Young van het trio Monroe, waar ook Raffaëla Paton (winnares Idols-3) deel van uitmaakte, een eigen meidenband beginnen om mee te doen aan X factor. Vriendinnen en danscollega’s Femke Booij, Zeni Winter, Rianne Foekema en Anastacia voelden daar wel wat voor en Creme de la femme was geboren.

X factor

Het vijftal overleeft ter nauwer nood de audities, maar sneuvelt na het X campus concert. Anastacia, die nooit verwacht had de audities te overleven en geen zangcarrière nastreefde, heeft de groep dan al weer verlaten. De overige vier treden regelmatig op, en zijn actief als danseres.

Creme de la femme – 2 + 1 = the Lips

Eind 2011 komt Wessel van Diepen in beeld als hij in contact komt met het viertal van Creme de la femme. Van Diepen ziet wel mogelijkheden en komt in maart 2012 met Lisa Michels, die er voor moet zorgen dat de zangkwaliteiten van de groep omhoog gaan. Lang houdt deze formatie niet stand, want in augustus wordt the Lips gepresenteerd met Femke Booij, Zeni Winter en Lisa Michels.

Rianne en Germaine, de andere twee leden van Creme de la femme, zijn dan van het toneel verdwenen. Het schijnt dat van Diepen, Rianne uit de groep heeft gezet en dat Germaine het hier niet mee eens zou zijn. ‘(you make the) Girls go wild!’ is het eerste wapenfeit van the Lips en komt deze week binnen op #63.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten