zondag 14 oktober 2012

The voice of Holland *** the blind auditions (7) ***

Afgelopen vrijdag vond dan eindelijk de eerste van vier battles plaats van The voice of Holland. Van diegenen die een hitnotering uit de blind auditions sleepten, blijven alleen Nicola Ebblink (‘Video games’, #43) en Leona Philippo (‘Mesmerized, #17), beide in augustus, over. Gerrie van Dijk-Dantuma, met ‘Grenade’ (#62 in september), dé grote verrassing van de vierde blind audition, viel af. Haar coach Trijntje Oosterhuis koos voor Leona.

Uit de zes voorgaande blind auditions blijven nog net drie nummers over:
#5   (-5) Sandra van Nieuwland: More
#93 (26) Sam Holden: Skinny love
#100 (60) Floortje Smit: Alone

Over naar de laatste aanwinst uit deze derde editie van The voice of Holland.

Mathijs Rumping wil verder komen dan X factor

Mathijs Rumping: Young ones (92)

Van de tien kandidaten die de zevende blind audition overleefden, konden er twee worden gedownload. Slechts eentje daarvan heeft de Single Top 100 bereikt, maar dan ook net. Claudia van den Anker met ‘Don’t let go’ (van En vogue) redde het niet en is veroordeeld tot een weekje bank zitten in de Bubbling under, de wachtkamer van de singlelijst, waar ze op #118 staat.

De enige nieuwe aanwinst deze week en tevens de laatste voor de live shows die starten op 9 november, is Mathijs Rumping. Hij zong het nummer ‘Young ones’ (Di-rect ‘We are the Young ones’, #97 in 2011), waarna alle coaches met Marco als eerste, hun stoel draaiden. Mathijs ging op z’n gevoel af en koos voor Nick en Simon.

X factor

Mathijs Rumping (Velserbroek, 20 februari 1989) is geen onbekende. In 2010 deed hij mee de derde editie van X factor en viel af na de derde liveshow. Tijdens X factor oefende Mathijs samen met Jaap Reesema het nummer ‘Use somebody’. Reesema werd uiteindelijk winnaar van X factor.

nieuwsgierigheid

Mathijs studeerde muziektechniek, speelt gitaar en was een tijdje sologitarist in de band Whisper, waarmee hij in 2010 de finale haalde van de IJmond Popprijs. Uit pure nieuwsgierigheid had hij zich aangemeld voor X factor en hij had nooit verwacht de liveshows te halen. Hij wilde zich onderscheiden door veel rocknummers te zingen.

Als je dit leest is Mathijs net terug van een reis van een maand langs de westkust van de Verenigde Staten, samen met zijn vriend Guilliano Jeroen (DJ Galliano). Aangezien the battles al in augustus zijn opgenomen, weet Mathijs (die op 22 augustus aan de beurt was) of hij door is naar de live shows. En dan ga je toch een stuk geruster op vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten