vrijdag 19 oktober 2012

Hitflits: Adele slaat aanval Psy net af en evenaart andere Bond-girl


Het was tot het laatste moment enorm spannend. Zou Psy met ‘Gangnam style’ er in slagen terug te stijgen naar de eerste plaats? Of zou Adele met ‘Skyfall’ toch sterk genoeg blijken nog een week bovenaan te staan? We zullen je snel uit de droom halen, want de bestverkochte download in de afgelopen 7 dagen is …opnieuw Adele. Ze blijft Psy net voor; het verschil is slechts 0,59%! Met een tweede week bovenaan de Single Top 100, evenaart Adele een andere ‘Bond-girl’,  Sheena Easton die in 1981 het thema zong van ‘For your eyes only’ en ook twee weken op de eerste plaats stond.

de boxer komt er aan 

Of Adele volgende week Sheena Easton voorbij zal gaan of dat Psy alsnog die eerste plaats zal terugpakken? Beide zullen volgende week de strijd aangaan met ‘Sla je armen om me heen’ van Jan Smit ft. Roos van Erkel. Dat nummer komt uit de film ‘Het bombardement’, waarin Jan de bokser Vincent speelt. Vandaag verscheen de download, volgende week de fysieke cd-single met – de gebruikelijke – extraatjes. Dus als Psy nog wat wil ondernemen, dan moet hij dat de komende week doen, daarna kan hij het vergeten!


Zowel Adele als Psy hebben deze week geen enkel gevaar te duchten van ‘Geef mij een naam’ van 3js & Elske DeWall, de hoogste eersteweeks op #9. Voor de 3js is het al hun twaalfde top 10-hit, maar voor Elske is het nog maar haar eerste. Haar grootste hit tot nu toe was ‘This game’ (#62 in februari).

Even een paar stijgers:

#5 (-7) Gers Pardoel & Doe maar: Liever dan lief
#6 (10) Nielson: Beauty & de brains, mede door zijn optreden afgelopen zondag in ‘Life4you’, waar hij, voor de verkoop van meer dan 10.000 downloads, een gouden plaat  ontving
#8 (-9) Kinderen voor kinderen: Hallo wereld (opmars blijft doorzetten)

De overige eersteweeks noteringen:
#17 Rolling stones: Doom and gloom
#42 Passenger: Let her go
#51 Kylie Minogue: Flower
#65 Ronnie van Bemmel: Delilah [NL]
#69 Pet shop boys: Leaving, 29e notering
#75 Amelia Lily: You bring me joy
#79 Moh Denebi, nummer bij reclame voor dameskleding Nelly.com
#80 Henk Dissel: Een bom [NL]
#95 Wildstylez & Brennan Heart: Lose my mind
#96 Calvin Harris feat. Florence Welch: Sweet nothing, aanstaande zondag nieuwe #1 in de Britse hitparade, (nog) geen Adele dus …
#100 Pitbull feat. TJR: Don’t stop the party

Alvorens we overgaan naar de albumnoteringen, nog even een blik op de hits uit The voice of Holland. Mathijs Rumping heeft het met Young ones’ maar één weekje volgehouden;  hij kwam vorige week binnen op #92, dus veel hoop op een langer verblijf was er toch al niet. Sam Holden zakte vorige week van #26 naar #93 met ‘Skinny love’ en is ook verdwenen. Er zijn nu nog twee acts over:
#12 (5) Sandra van Nieuwland: More (ook te vinden op ‘The acoustic dance sessions’)
#98 (100) Floortje Smit: Alone

ALBUMS 

Net als in de singlelijst, is de #1 in de albumlijst ook dezelfde als vorige week. Voor de tweede week voert ‘Babel’ van Mumford & sons de Album Top 100 aan. Het album verkoopt zo’n 16% meer dan de #2, ‘Sterker’ van Nick & Simon, dat al drie weken op #2 staat. In de Amerikaanse albumlijst blijft ‘Babel’ook #1, nu voor de derde week. Er zijn daar nu al 864.797 stuks van verkocht. Het aantal bij de Britten ligt na drie weken op 274.220 en het ziet er naar uit dat ze daar die eerste plaats kwijt zijn. Aan wie is op dit moment nog de vraag. Op basis van voorlopige cijfers verkoopt Jake Bugg met ‘Jake Bugg’ een paar duizend meer dan ‘Glassheart’, het derde soloalbum van Leona Lewis.

Ook deze week scoort Mumford & suns een dubbele #1, want hun album ‘Sigh no more’ blijft de bovenste beste in de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums. Nu in totaal voor de derde week.

In de Album Top 100 boekt ‘Hallo wereld – 33’ van Kinderen voor kinderen weer winst en staat in de derde week op #4. Aanstaande woensdag, 24 oktober, wordt in twee delen (middag en avond) de jaarlijkse special opgenomen in de Heineken Music Hall in Amsterdam, dat gepresenteerd wordt door Claudia de Breij. Gastoptredens zijn er van Ben Saunders, Yes-R, Kraantje pappie en Keet!

De eersteweeks noteringen op een rijtje:
#13 Donald Fagen: Sunken condos
#16 Lavina Meijer: Metamorphosis – the hours
#22 Jake Bugg: Jake Bugg
#30 Gare du nord: Lifesexy {NL]
#41 Balthazar: Rats, tweede album van Belgische band
#44 Original soundtrack: A year with Armin van Buuren [NL], twee week geleden uitgezonden op Nl. 3
#47 Left hand Georges: The painter
#50 Case Mayfield: 10 [NL]
#57 Junkie XL: Synthesized [NL]
#67 Daily bread: Iterium [NL]
#76 Jimmy Lafave: Depending on the distance
#81 Bat for lashes: The haunted man
#96 Lang Lang: The Chopin album
#100 Ellie Goulding: Halcyon

Na het ‘warme’ weekend zijn we er weer met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten