zondag 14 oktober 2012

Junior Songfestival 2012

In deze Single Top 100 staan maar liefst vier nummers die komen uit het Junior Songfestival 2012. De eerste en tevens hoogste, is ‘Stop the time’ van de jongens van Mainstreet (op #65), gevolgd door alle finalisten met ‘JSF party’ (op #77). Dan volgen er twee nummers die we nog niet eerder zagen en daar gaan we wat dieper op in.

Alessandro wil een bekende rapper worden

Alessandro: Una chica especial (78)

De eerste is Alessandro met ‘Unca chica especial’, waarmee hij vorige week tijdens de finale op zaterdag 6 oktober 2012, tweede werd. Het nummer gaat niet over een speciaal meisje; Alessandro is nog vrij dames! Hij heeft het deels in het Spaans en in het Nederlands geschreven, want Alessandro is half Spaans. Zijn moeder Rosita Wepe Capurro Diaz, komt uit Spanje.

grap

Alessandro Wempe (Zaandam, 19 augustus 1998) deed in 2011 al mee aan het Junior Songfestival. Bij wijze van grap had hij zich daar voor opgegeven, om te kijken hoever hij zou komen. Hij haalde de live show net niet, een andere rapper ging door.

Een klein jaar geleden schreef Alessandro op zijn slaapkamer de tekst van ‘Una chica especial’. Toen het af was heeft hij het aan zijn zangdocente Jozien van Dorst laten horen, die het nummer wat heeft aangepast. Vervolgens heeft Wesley Glasmacher (drummer in de band van Chris Hordijk) de muziek geschreven. Zijn zus Felicia doet op ‘Una chica especial’ de backingvocals. Productie deed Brownie Dutch (producer van de liedjes in het programma ‘Ali B op volle toeren’).

Alessandro zong en rapte al op zijn derde. Zijn grootste voorbeelden zijn Lange Frans en Snoop dogg. Zijn droom is dan ook een bekende rapper worden. Sowieso blijft hij verder gaan in de muziek.

Kinderjury helpt Femke aan overwinning

Femke: Tik tak tik (80)

De andere finalist uit het Junior Songfestival 2012, is Femke met ‘Tik tak tik’. Hoewel zowel de vakjury (bestaande uit Ferry Doedens, Lieke van Lexmond en John Ewbank) als de thuisjury, Alessandro meer punten gaven, won ze de finale uiteindelijk toch. De kinderjury was duidelijk op haar hand en gaf de doorslag. 31 punten tegenover 30 voor Alessandro. En dus mag Femke ons land op 1 december vertegenwoordigen tijdens de tiende editie van het internationale Junior Songfestival in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Vorig jaar mocht Rachel met ‘Teenager’ ons land vertegenwoordigen en eindigde tweede, net achter Georgië.

Europees geluid

Net als Alessandro Wempe, deed ook Femke Meines (Tuitjenhorn, 11 mei 2000) in 2011 al mee aan het Junior Songfestival. Haar liedje ‘Geen tijd’, dat ze geschreven heeft met haar vader,  haalde echter niet de finale. Producer Tjeerd Oosterhuis maakte er ‘Tik tak tik’ van (klinkt meer Europees) en nu won ze zelfs de finale. Ze is blij dat het internationale Junior Songfestival in Amsterdam wordt gehouden, want ze houdt niet van vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten