zondag 14 oktober 2012

Sabrina Starke krijgt hulp van rapper

Sabrina Starke feat. Ziggi Recado: Backseat driver (52)

‘Outside the box’, het derde album van Sabrina Starke gaat deze week op herhaling op #59 en dat is grotendeels te danken aan de aandacht voor de single ‘Backseat driver’ feat. Ziggi Recado, die ze afgelopen maandag, 8 oktober, deed in De Wereld Draait Door. Het album  verscheen in juni en staat in totaal nog maar vijf weken genoteerd.

Het succes van ‘Outside the box’, of eigenlijk het ontbreken daarvan, staat in schril contrast tot haar eerste album ‘Yellow brick road’ uit 2008, dat het een jaar volhield en de platina status haalde. ‘Bags & suitcases’, de opvolger uit 2010 en uitgebracht op het befaamde jazzlabel Blue Note, hield het zestien weken vol.

Komt het uitblijven van succes voor ‘Outside the box’, uitgebracht op het label 8ball Music (Alain Clark, Bertolf, Miss Montreal, Ben Saunders), door het uitblijven van een goede hitsingle? Dan hopen we dat ‘Backseat driver’ feat. Ziggi Recado een grote hit wordt, want het album verdient beter!

hulp

Op ‘Backseat driver’, haar zesde hitsingle, gaat Sabrina een samenwerking aan met rapper Ziggi Recado. Het is niet zijn eerste notering, in 2006 scoorde hij een hit met ‘Till’morning’ van Ali B (#42). Daarnaast stond Ziggi vorig jaar twee weken in de albumlijst met ‘Ziggi Recado’ (#74).

reggae

Ziggi Recado is het alter ego van Ricardo Blijden (Rotterdam, 8 maart 1981). Hij bracht zijn jeugd door op het eiland St. Eustatius, waar hij werd opgevoed door zijn grootouders. Hij zong in het kerkkoor en speelde in een drumband. Geïnspireerd door acts als Beenie Man, Bounty Killer, Sean Paul en Wyclef Jean begon hij zelf muziek te maken als Ziggy, een naam die zijn oma hem gaf.

naam wijzigen

Op zijn achttiende keert hij terug naar Nederland om informatica te studeren, maar het is de muziek die meer aandacht krijgt. In 2004 brengt hij als Ziggy de single ‘In my head’ uit. Als hij in 2010 langs de Amerikaanse westkust tourt, dreigt Ziggy Marley, zoon van Bob Marley, hem met juridische stappen: de namen komen teveel overeen en dat wekt verwarring. Daarop verandert hij zijn naam in Ziggi Recado; op St. Eustatius wordt de naam Ricardo uitgesproken als Recado.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten