zondag 22 juli 2012

Job Bovelander nam tijd voor eerste single

Job Bovelander: Sinds die ene nacht (85)

Acht maanden lang is er gewerkt aan de zangcarrière van Job Bovelander. Uiteindelijk is gekozen voor Nederlandstalige swingpop geïnspireerd op buitenlandse collega’s als Michael Bublé, Jamie Cullum en de bij ons minder bekende Roger Cicero. ‘Sinds die ene nacht’ is het eerste resultaat, waarvan de muziek afkomstig is van Peter de Wijn (Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Pascal de Vormer) en de tekst van Willem van Thiel (Leonie Meijer, Paul de Leeuw) en Pieter van Rijn (eigen band Sigs!).

Job Bovelander (Voorburg, 11 januari 1990) groeide op in Zoetermeer en sloot zich op zijn zevende aan bij de plaatselijke musicalvereniging. Drie jaar later stond hij in de musical ‘Elisabeth’. Daarna nam hij lessen bij het Nederlands Musical Ensemble en speelde en zong onder andere in ‘The sound of music’ en ‘Volendam de musical’. Dit najaar zal hij te zien zijn in de nieuwe versie van ‘De Jantjes’.

Naast zingen, acteert Bovelander ook. Onder andere in de tv-series ‘Zeg ‘ns Aaa’ en ‘Onderweg naar morgen’ en de film ‘Kruimeltje’. Voor de bioscoopfilm ‘Penny’s shadow’ zong hij in juni 2011 de titeltrack ‘Zonder woorden’. In dat jaar tekende hij een platencontract bij Cloud9music, waar ook The voice of Holland deelnemers Shary-Ann, Leonie Meijer en Jennifer Ewbank onder contract staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten