zondag 22 juli 2012

George Michael bedankt fans voor steun met nieuw nummer

George Michael: White light (98)

In maart 2011 scoorde George Michael met ‘True faith’ (#38) zijn 35e notering en het had niet veel gescheeld of het was zijn allerlaatste hit geweest. Op 21 november kreeg hij, vlak voor een optreden in Wenen, pijn op de borst en werd opgenomen in het ziekenhuis. Daar bleek dat George een longontsteking had opgenomen, waarbij complicaties optraden. Zo erg zelfs, dat zijn artsen op 25 november meldden dat zijn toestand kritiek was en de twee dagen daarna cruciaal zouden zijn. Op 1 december 2011 kwam het goede nieuws: George Michael had het overleefd en mocht van de intensive care af. Van de tijd dat hij daar lag, kan hij zich amper nog wat herinneren.

nog niet zijn tijd

Tijdens zijn ziekte en ook daarna, werd hij bedolven onder kaarten, emails en andere steunbetuigingen van fans over de hele wereld. Naar aanleiding daarvan en het feit dat hij het had overleefd, schreef hij het nummer ‘White light’. Daarin bezingt hij niet alleen zijn eigen situatie (bijna dood ervaring), maar ook benoemt hij artiesten die kort na elkaar overleden: Michael Jackson, Amy Winehouse en Whitney Houston. Zijn eigen conclusie: het was zijn tijd nog niet om te gaan.

bedankje

‘White light’ is een bedankje aan iedereen die hem gesteund heeft. Wij vragen ons dan af, waarom is het nummer dan niet gratis? Wellicht dat George dat antwoord ooit nog geeft, misschien wel op 16 september als hij het Ziggo Dome in Amsterdam aandoet voor een concert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten