zondag 22 juli 2012

‘In my mind’ is een Australisch onderonsje

Ivan Gough & Feenixpawl feat. Georgi Kay: In my mind (51)

Hij is bekend van Ibiza tot New York en van Montreal tot Londen, de Australische dj/producer Ivan Gough. Zijn remixen worden gedraaid door de groten onder de (internationale) dj’s (Tiësto, Swedish house mafia, Pete Tong). Met Grant Smillie vormde hij het duo TV rock, dat niet minder dan elf #1-hits scoorde in de Australische danslijsten, een record. Van ‘Flaunt it’ uit 2006, van TV rock feat. Seany B zijn meer dan 175.000 stuks verkocht.

‘In my mind’ maakte Gough met Feenixpwal feat. Georgi Kay, ook afkomstig uit Australië. Feenixpawl is het duo Aden Forte en Josh Soon, die sinds 2003 onder die naam muziek maken. Hun eerste wapenfeit was een bootleg remix van ‘Pure shores’ van All saints. Maar het meest bekend is Feenixpal van ‘Rolling in the deep’ van Adele, waarvan ze ook een remix maakten dat internationaal opzien baarde.

Zangeres Georgi Kay, geboren als Georgina ‘George’ Kingsley in Perth, West-Australië op 15 maart 1993, complementeert het gezelschap van het nummer ‘In my mind’. Ze schrijft al liedjes sinds haar dertiende. Op haar zestiende had ze haar eerste optreden in de tuin van een hotel. Haar grote voorbeeld is haar landgenote, zangeres Sarah Blasko, vooral bekend in Christelijke kringen. In 2011 gaf ze zes optredens in ons land.

Kay begon als gitarist in de band the Vains, waar ze in 2009 uitstapte, om te werken aan een solocarrière die in eigen land al menig award opleverde. Twee jaar geleden bracht ze haar eerste single ‘Lionheart’ uit en vorig jaar verscheen de EP ‘Strange things’. Begin dit jaar speelde ze mee in de mini-serie ‘Top the lake’ en momenteel doet ze het voorprogramma van Ed Sheeran tijdens zijn Australische tournee.

Van ‘In my mind’ zijn al diverse remixen gemaakt, maar die van Axwell is de populairste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten