zondag 27 juli 2014

Becky G is niet zomaar een zangeresje

#81 Becky G: Shower          *** hoogste eerste weeks ***

2 maart werd ze 17, Rebbeca Marie Gomez, geboren in Inglewood, California. Thuis hadden ze het niet al te breed en Rebecca wilde een duit in het zakje doen door het inspreken van reclames en het doen van voice-overs. Daarnaast maakte ze deel uit van de meidenbands G.L.A.M. en B.C.G.

Sinds 2011 lanceert ze de ene na de andere video op YouTube van bekende nummers, waarbij ze rapt op eigen geschreven teksten. Daaronder zat ‘Otis’ van Kanye West & Jay-Z, dat de aandacht trok van Lukasz Gottwald, die als Dr. Luke hits schreef/produceerde voor onder andere Kelly Clarkson, Jessie J, Katy Perry en Rihanna.

Lukasz bood Rebecca een contract aan, dat al resulteerde in hits voor c.q. met andere artiesten, waaronder Cody Simpson, Cher Lloyd, Will.i.am en Ke$ha. ‘Shower’ is het eerste nummer waarmee Rebecca internationaal scoort en dat doet ze als Becky G.

Na Gina G (Australische zangeres die in 1996 meedeed aan het Eurovisie Songfestival voor het Verenigd Koninkrijk met het nummer ‘Ooh aah … Just a little bit’) is Becky G de tweede zangeres met een naam dat eindigt op G.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten