zondag 27 juli 2014

Jury liet oordeel Ella Henderson over aan het publiek

#97 Ella Henderson: Ghost

Op 16 december 2012 knalde ‘Impossible’ van James Arthur binnen op de eerste plaats van de Britse hitparade. De week daarvoor had James de negende editie van de de Britse X Factor gewonnen. Zesde werd Ella Henderson, die op de avond van de finale twitterde dat ze een platencontract had getekend met SONY, dus nog voor  zangeres Jahméne Douglas en boyband Union J, twee van de drie andere finalisten.

Gabriella Michelle 'Ella' Henderson is geboren op 12 januari 1996 in het plaatsje Tetney, dat ligt in het Noord Oosten van Engeland. Naast zingen (sinds haar derde), toonde ze ook al vroeg interesse in mode. Ella leerde zichzelf pianospelen en gaf met kerst shows voor haar familie. Haar grootvader moedigde haar aan, de liefde voor muziek en liedjes schrijven te blijven volgen. Ze volgde de opleiding voor dans en zang aan de Tring Park School for the Performing Arts.

jury

In 2012 deed Ella mee aan X Factor, die ze zeker had gewonnen als James Arthur was weggestemd. Zij moest echter het veld ruimen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De jury kon niet beslissen en liet de keuze over aan het publiek, dat met 13,7% koos voor James, tegenover 12,1% voor Ella. Hoewel ze de X Factor moest verlaten, leverde het veel steun op uit de hoek van zangers en zangeressen als Lily Allen, Adele en Cher. Zij zagen al snel het talent in van Ella.

Sinds ze de X Factor moest verlaten, heeft Ella haar eigen plan getrokken met als voorlopig hoogtepunt een Britse #1-hit in juni van dit jaar met ‘Ghost’. Het nummer is de voorloper van het album Chapter One dat in september uitkomt. Ella schreef ‘Ghost’ met onder andere Ryan Tedder van OneReublic.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten