vrijdag 25 juli 2014

Hitflits: Stromae voor derde keer terug op #1


Net als twee weken geleden, is de #1 deze week een oude bekende. Toen pakten Nick & Simon de eerste plaats, deze week is het de beurt aan Stromae met zijn album Racine Carrée. Overeenkomst tussen beide acts, is dat ze de #1 pakken in weken waarin er geen grote artiesten zijn die een nieuw album uitbrengen. Racine Carrée stond dit jaar al twee keer eerder op de eerste plaats, op 1 februari en op 22 februari. Over drie weken staat Stromae op Lowlands.

TOP 5

  1. (3)       Stromae: Racine Carrée (derde week)
  2. (1)       Jason Mraz: Yes!
  3. (5)       Coldplay: Ghost Stories
  4. (2)       the Common linnets: The Common Linnets
  5. (6)       Ed Sheeran: X
Vorige week hadden we een invasie van albums van North Sea Jazz acts, waardoor er 26 albums van NSJ-acts in de albumlijst stonden. Daarvan blijven er deze week nog maar 5 over. Dan zou je verwachten dat voor die 21 verdwenen albums een flink aantal nieuwe noteringen zouden komen? Fout! Het zijn er slechts 3, de rest (28) gaat op herhaling.

#35 Yellow Claw: Amsterdam Trap Music Vol. 2
#48 la Roux: Trouble In Paradise
#99 ‘Weird Al’ Yankovic: Mandatory Fun

Pas over een maandje zal de Album Top 100 weer worden opgeschud met opzienbarende releases. Wat te denken van Kensington, Bob Dylan, Jan Smit en Toppers. In het najaar kunnen we uitkijken naar nieuw werk van Anouk en in november hoogst waarschijnlijk een nieuw album van U2!

SINGLES

TOP 5

  1. (1)       Lilly Wood & the Prick: Prayer in C (Robin Schulz remix) (derde week )
  2. (2)       Anders Nilsen: Salsa tequila
  3. (3)       Tove lo feat. Hippie Sabotage: Stay high
  4. (4)       Dotan: Home
  5. (5)       Calvin Harris: Summer
Hadden we in de albumlijst nog een nieuwe (oude) #1, in de Single Top 100 zit de gehele top 7  muurvast. Kijken of er meer doorstroming inzit dan bij de albums. Op naar de vier (!) eerste weeks noteringen!
#81 Becky G: Shower
#92 Charlie XCX: Boom clap
#94 Gebroeders Ko: Wat heb jij een lekker lijf
#97 Ella Henderson: Ghost

Naast deze 4 nieuwe noteringen gaan er ook 4 op herhaling. Daar lichten we een paar van uit. Op #74 is dat ‘My love’ van Kovacs. Begin juni stond het nummer een weekje op #32. Sindsdien heeft Kovacs veel opgetreden (onder andere bij Rob Stenders van 3FM) en is het nummer bij een groter publiek bekend geworden. Afgelopen week was ‘My love’ Megahit op 3FM, waardoor het op herhaling gaat en nu hopelijk voor een langer verblijf!

troost en hoop

Het andere nummer dat we er uitlichten, is ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, binnen op #85. Deze herhalingsoefening is niet zo verwonderlijk na de afgelopen week, waarin veel tranen zijn gevloeid naar aanleiding van de vliegtuigramp met de MH17. Veel mensen zoeken troost en vinden dat in het nummer van Claudia, dat ze al in 2009 schreef voor haar theatervoorstelling ‘Hete Vrede’.
‘Mag ik dan bij jou’ is de afgelopen dagen, en vooral op de dag van de nationale rouw, veel gedownload en gestreamd. Het nummer gaat om betrouwbaar vs vertrouwen en gaat nu voor de zevende keer op herhaling. Bijna iedere keer was er wel een speciale aanleiding toe. Klik hier voor het volledige verhaal.

Naast ‘Mag ik dan bij jou’ is ‘Dat ik je mis’ van Maaike Ouboter, dat ook veel troost biedt aan mensen, ook veel gedraaid, gedownload en gestreamd. Alleen te weinig om terug te keren in de Single Top 100; het nummer staat op #131 in de Bubbling Under, de wachtkamer van de singlelijst.

Tot slot nog een paar opvallende verschuivingen:
#11 (22) Magic!: Rude
#17 (53) Enrique Iglesias feat. Sean Paul / Gente DeZona / Descemer Bueno: Bailando
#42 (58) the Him: Skinny dipping  (= Steven Rutten en Jeroen Kerstens uit Amsterdam)
#53 (66) Jason Mraz: Hello, you beautiful thing
#57 (88) Alle Farben feat. Graham Candy: She moves (far away)
#61 (75) Arjon Oostrom: Pure verleiding

Tot zover deze Megaman. Zaterdag volgen nog de albumflitsen op de nieuwspagina van 3FM. Na het weekend melden wij ons weer met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten