zondag 20 juli 2014

Wil the Him zich bekend maken?

#58 the Him: Skinny dipping              *** hoogste eerste weeks ***

The Him moet je niet verwarren met de Finse band Him die in 2000 een hit scoorde met ‘Join me’ (#33). The Him zijn twee producers uit Amsterdam die voorheen actief waren voor anderen. In mei 2013 maakte het duo hun eerste productie, een remake van ‘Harder better faster’ van Daft punk. 
Nadat ze in oktober 2013 tweede werden tijdens de Tiësto remix wedstrijd, besloten ze the Him voort te zetten. Sindsdien maakten ze diverse remixen, onder ander ‘Home’ van Dotan. Met ‘Skinny dipping’ breken ze nu ook door in de Single Top 100.

evenaring

‘Skinny dipping’ van the Him is de hoogste eerste weeks deze week, van slechts drie (!) nieuwe noteringen. Dit laagterecord is een evenaring van 2 januari 2010 toen er ook maar drie eerste weeks waren. ‘Hey’ van Waylon was toen op #84 de hoogste. Weinig nieuwe noteringen een week na kerst is niet zo vreemd, want dan verschijnen er nog maar weinig nieuwe nummers. Dat maakt deze week, midden in de zomer, des te bijzonder met drie stuks.

streams

Overigens gaan er nog wel acht nummers op herhaling en dat dankzij streaming. En daar zit ‘m nu juist de oorzaak van zo weinig nieuwe noteringen. Want door die oude nummers, waaronder twee hits van Lorde, komen nieuwe nummers niet of nauwelijks door. Wat te denken van het langst genoteerde nummer deze week: ‘Let her go’ dat in de 91e (!) week van 77 naar #67 stijgt. Sinds juli 2013 tellen streams mee voor de Single Top 100.

2 opmerkingen:

  1. Hoe kunnen we jou benaderen "Megaman"? Ik wil je graag wat achtergrondinformatie over "The Him" sturen :)

    Groeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Anoniem, je kunt ons mailen op de.Megaman@yahoo.com. Alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen