zondag 20 juli 2014

Alle Farben mocht niet studeren

#87 Alle Farben feat. Graham Candy: She moves (far away)

Alle Farben is de dj-naam van Frans Zimmer (Kreuzberg, 5 juli 1985). Zimmer wilde kunst studeren, maar werd niet toegelaten tot de universiteit. Daarop verdiende hij de kost met verschillende baantjes waaronder het inrichten van een café in Berlijn. Daar kwam hij in contact met dj’s..Sinds 2010 is hij ook zelf gaan draaien
Aanvankelijk noemde hij zich Hundert Farben, geïnspireerd door de Oostenrijkse  kunstenaar/architekt Friedensreich Rengtag Dunkelbunt Hundertwasser, die veel met kleuren werkte. Na enige tijd ging Zimmer verder onder de naam Alle Farben. Onlangs verscheen zijn debuutalbum Synesthesia met daarop de hitsingle ‘She moves (far away)’.

zanger(es)

‘She moves (far away)’ wordt wel vergeleken met ‘One day / Reckoning song (Wankelmut remix)’ van Asaf Avidan & the Mojos uit 2012. Niet alleen vanwege de sfeer, maar ook de zang. Het is alsof je een vrouw hoort, terwijl het een man is die zingt. De zanger op ‘She moves (far away)’ is Graham Candy uit Berlijn, maar geboren als Graham James Candy in Auckland, Nieuw-Zeeland op 1 april 1991. Op jonge leeftijd hield hij zich bezig met dansen en acteren in musicals en theater, onder andere ‘Footloose’ en ‘Cirque du Soleil’.

ontdekt

Na een rol in de film ‘Queen of Carthage’, waarin Graham zich van zijn beste kant liet zien, werd hij benaderd door mensen van het Berlijnse label Crazy Planet Records. Zij boden hem een contract aan, waarna hij naar Berlijn verkaste. Vorig jaar bracht hij de single ‘13 Lords’ uit en sindsdien werkt hij hard aan nieuw werk, dat nog dit jaar moet verschijnen. Tenminste als hij daar de tijd voor heeft, want ‘She moves (far away)’ dreigt een grote Europese zomerhit te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten