zondag 3 augustus 2014

Troye Sivan schreef ‘Happy little pill’ voor een vriend in nood

#100 Troye Sivan: Happy little pill

Als de Single Top 100 een dag later was samengesteld, had ‘Happy little pill´ van Troye Sivan er niet eens ingestaan. En dan te bedenken dat het nummer aan het begin van de week nog op #49 stond. Dat was vooral te danken aan de grote hoeveelheden downloads het vorige weekend. Die namen snel af en aangezien streaming het verlies niet goed maakte, gleed het nummer snel af. Via 49, 65, 84, 90 naar uiteindelijk 100. Zo kan het gaan met YouTube acts, want zijn populariteit dankt hij voornamelijk aan YouTube, waar zijn video’s al meer dan 90 miljoen keer zijn bekeken. Troye Sivan heeft meer dan 2 miljoen abonnees!

Troye Sivan Mellet, geboren op 5 juni 1995 in Johannesburg, Zuid-Afrika, verhuisde op zijn tweede naar Australië. Naast zingen (op zijn achtste nam hij zangles), acteert hij in tv-series en films. In 2008 verscheen Dare To Dream, een album met vijf nummers.vriend

‘Happy little pill’ is een eigen nummer, dat hij schreef toen een vriend van hem een zware tijd doormaakte, wat ook Troye niet in de koude kleren ging zitten. Het nummer is de voorloper van de EP TRXYE, met wederom vijf nummers, dat later deze maand verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten