zondag 3 augustus 2014

Bang bang was in eerste instantie voor Jessie J

#59 Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj: Bang bang

In 1980 scoorde de Britse zanger B.A. Roberton een hit met ‘Bang bang’ (#42). Jody Bernal kwam in 2002 een stuk verder (#21). Twaalf jaar later gaan Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj daar waarschijnlijk ver over heen. De binnenkomst op #59 is na slechts drie dagen verkoop. Ondanks eenzelfde titel, zijn het drie verschillende nummers.

Aanvankelijk was het helemaal niet de bedoeling dat Ariana Grande & Nicki Minaj ook aan ‘Bang bang’ zouden meewerken. Toen Jessie J de demo van ‘Bang bang’, geschreven door de producers Max Martin en Savan Kotecha en Rickard Göransson (van de band Caroline liar), hoorde, wilde ze het direct opnemen.

Ilya, producer van Jessie J (links), liet weten dat Ariana Grande (rechts) ook een couplet wilde zingen; Ilya produceerde ‘Problem’ van Ariana Grande feat. Iggy Azalea. Nadat Nicki Minaj (midden) het nummer ook had gehoord (alle drie de zangeressen zitten bij hetzelfde label), liet ze weten ook mee te willen doen en schreef een stuk van de tekst. Daarop nam ieder haar deel op en daarmee was ‘Bang bang’ geboren.

‘Bang bang’ komt sowieso te staan op het derde album van de Britse Jessie J. Daarnaast wordt het nummer als bonustrack toegevoegd aan de speciale uitgave van My Everything, het nieuwe album van Ariana Grande. Of het ook op The Pink Print, het nieuwe album van Nicki Minaj komt, is nog niet bekend.

Voor Ariana Grande lijkt het elke week wel feest. Ze staat al genoteerd met ‘Problem’ feat. Iggy Azalea (op #11, veertiende week) en ‘Break free’ feat. Zedd (op #22, vierde week). En deze week komt daar ‘Bang bang’ bij. Dat zal zeker niet haar laatste notering dit jaar zijn, want over 14 dagen verschijnt haar album My Everything met heel veel singlekandidaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten