zondag 3 augustus 2014

Songschrijver One direction zingt met Pitbull

#54 Pitbull feat. John Ryan: Fireball

‘Fireball’ is inmiddels de vierde hitsingle dit jaar voor de Amerikaanse rapper Pitbull. Het zal niet de laatste zijn, want dit najaar verschijnt Globalization, zijn achtste album, en daar zullen nog wel meer singles van gehaald worden. ‘Fireball’ is wel een mijlpaal, want het is zijn 25e notering, in vijf jaar. De eerste plaats haalde hij nog steeds niet, wel twee keer #2, dus hij heeft nog een missie!

One direction

Wellicht dat het hem lukt met ‘Fireball’, gezongen door de Amerikaan John Ryan. Tot nu toe was John Henry Ryan, zoals hij volledig heet, alleen bekend als schrijver van liedjes van One direction. Samen met vrienden die zich de ID-songwriters noemen, schreef hij tien nummers van het album Midnight Memories van One direction. Deze week werd bekend dat het album wereldwijd meer dan 4 miljoen keer is verkocht in 2013 en daarmee het bestverkochte album van het jaar is.

Naast nummers voor One direction, schreeft Henry ook nummers voor onder andere Cody Simpson, Avicii en Olly Murs. Eind november sloot Henry een contract met Big Deal Music & BMG Chrysalis. Nog dit jaar komt hij met eigen materiaal, maar zijn naam is al gevestigd op ‘Fireball’, de hit van Pitbull.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten