zondag 3 augustus 2014

DVBBS zijn fan van Sander van Doorn en Martin Garrix

#95 Sander van Doorn, Martin Garrix & DVBBS feat. Aleesia: Gold skies

Het idee voor ‘Gold skies’ kwam van DVBBS, de broers Chris en Alex van den Hoef uit Canada. Ze schreven het nummer nadat ze hun huis in Los Angeles hadden betrokken en stuurden het resultaat op naar Spinnin’ Records, want de broers zijn grote fans van Sander van Doorn en Martin Garrix.

enthousiast

Het platenlabel zorgde er voor dat Martin Garrix en Sander van Doorn hun demo te horen kregen. Die waren zeer enthousiast en gingen er direct mee aan de slag. Op 30 maart draaide Martin het nummer voor het eerst. Dat was aan het einde van zijn set op het Ultra Music Festival in het Bayfront Park in Miami. De zang op ‘Golden skies’ is van de broers en Aleesia. De vier heren scoorden al één of meerdere hits. Aleesia daarentegen maakt met ‘Gold skies’ haar debuut en stellen we graag aan je voor.

dansacademie

Aleesia Stamkos (haar moeder komt uit Canada, haar vader uit Armensko in  Macedonië) groeide op in Mississauga, een stad in de provincie Otario. Haar ouders zagen al snel dat ze geen gewone dochter hadden en stuurden haar op 4-jarige leeftijd naar de Vlad’s Dance Company waar ze diverse soorten dans leerde (jazz, pop, ballet, hip-hop). Ook zingen was Aleesia niet vreemd en dat bleekt toen ze op 6-jarige leeftijd iedereen versteld deed staan toen ze het nummer ‘My heart will go on’ van Celine Díon zong.


zang én dans

Op de middelbare school begon Aleesia met het schrijven van haar eigen liedjes en ontwikkelde ze haar eigen geluid. Toen ze dat goed genoeg vond, bracht ze het nummer ‘Bubble gum’ uit. Dans is nog steeds belangrijk voor Aleesia: bij het beluisteren van een nummer beeld ze zich in hoe het er moet gaan zien. Lukt dat niet, dan neemt ze het nummer niet op. En daarom duurde het misschien wel twee jaar eer haar debuutalbum Girl Talk af was, dat in eigen land in 2012 verscheen. Daar werkte onder andere Big Sean aan mee en een lading producers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten