zondag 29 januari 2012

Winnares The voice II loopt #1-hit mis

Iris Kroes: I can’t make you love me (4)
Nothing else matters (24)
Foolish games (76)
Listen to your heart (83)
When love takes over (100)


Laten we maar direct met de deur in huis vallen. Qua grote hits, is de tweede editie van The voice of Holland geflopt. Ook al staan er een week na de finale nog 16 nummers in de Single Top 100 (vorige week 22), als de winnares geen #1-hit scoort, mogen we ons serieus afvragen, wat nog de impact van deze talentenjacht is. Natuurlijk het levert op momenten leuke tv op, maar dat kan niet alleen de bedoeling zijn.

Iris Kroes, het meisje met de harp, won ruim een week geleden de tweede editie van deze talentenjacht. Haar finalesingle ‘I can’t make you love me’ zakt van de derde naar de vierde plaats en zal dus zeker niet meer #1 komen. Zij is daarmee na Maaike Jansen, winnares van ‘So you wanna be a popstar’ in 2007, de tweede winnares (en niet de eerste zoals wij vorige week meldden), die de eerste plaats misloopt. Daarnaast is Iris, omdat we Maaike over het hoofd hadden gezien de zevende winnares van een talentenjacht en niet de zesde. Met dank aan Martijn Poortvliet voor zijn opmerkingen.

Maaike kwam destijds met haar single ‘Don’t look for me’ zelfs nog een plaatsje hoger dan Iris, namelijk #2. Diezelfde Maaike laat op haar website weten dat in maart haar album verschijnt, opgenomen in het buitenland. Dat album komt niet meer uit onder Maaike, maar onder Maycke, die daarmee dus duidelijk een internationale carrière op het oog heeft.

Naast ‘I can’t make you love me’, staat Iris met nog vier andere nummers genoteerd, waarvan twee zelfs voor het eerst: ‘Listen to your heart’ (op #83) en ‘When love takes over’ (op #100). Daarmee komt haar totaal in één week op vijf, evenveel als Chris Hordijk, waarvan ze won.

Iris debuteerde met ‘Someone like you’, dat binnenkort ook op single wordt uitgebracht. Het nummer komt op haar album te staan, dat in mei in de winkels moet liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten