zondag 29 januari 2012

Engelstaligen moeten het doen met gecensureerde versie van hitsingle

Lloyd featuring André 3000 narrated by Lil Wayne: Dedication to my ex (miss that) (33)

Met uitzondering van rapper Lil Wayne, is het zowel voor Lloyd als André 3000 jaren geleden dat ze een notering behaalden in Nederland. Dwayne Carter, alias Lil Wayne, stond in september 2011 voor het laatst genoteerd, samen met Jennifer Lopez en het nummer ‘I’m into you’ (#52). Voor Lloyd moeten we terug naar 2005, toen hij meedeed op ‘Caught up’, een nummer van Ja Rule (#80). André 3000 scoorde zijn laatste notering nog een jaar eerder: ‘Roses’ (#25), als andere helft van Outkast. Tijd voor een hernieuwde kennismaking dus.

André Lauren Benjamin (Coral Springs, Florida, 27 mei 1975) ontmoette Antwan ‘Big Boi’ Patton tijdens zijn schooltijd, waarna de twee het duo Outkast vormden. In 1999 scoorden ze hun eerste hit met ‘Rosa Parks’ (#28), dat bij ons zelfs een grotere hit werd dan in de Amerikaanse hitparade (#55). Het grote succes kwam in 2000 met het nummer ‘Ms. Jackson’, dat in diverse landen #1 stond, ook bij ons. Het laatste album van Outkast verscheen in 2006: ‘Idlewild’ (#32). Naast Outkast, is André 3000 te zien in diverse series en films (onder andere ‘Families’ en ‘Four brothers’) en werkte hij mee aan diverse nummers van anderen, waaronder John Legend en Beyoncé. Maar een eigen soloalbum is er tot nu toe niet van André 3000 verschenen, terwijl zijn ‘maatje’ Big Boi dit jaar al met zijn tweede komt: ‘Daddy fat sax: soul funk crusader’.

Lloyd heet volledig Lloyd Polite, Jr. (New Orleans, Louisiana, 3 januari 1986). Voordat hij in 2004 solo ging, maakte Lloyd deel uit van de teenergroep N-toon, waarmee hij een album maakte. Vanwege veranderingen in de structuur van de platenmaatschappij, werd de groep
aan de kant gezet en kort daarna stopte N-toon.

Daarop tekende Lloyd een solocontract bij MJM, het label van basketbalspeler Magic Johnson. Toch duurde het nog tot 2004 eer zijn eerste album er was en dan ook nog voor een ander label, Inc records van Irv Gotti, producer van nummers voor onder anderen Jay-Z en Ja Rule. Zo belandde Lloyd ook op ‘Caught up’, de single van zijn labelgenoot Ja Rule. In 2009 vertrok Lloyd bij Inc records, en sloot het jaar daarop een contract bij Interscope records, dat valt onder de Universal Music Group, in marktaandelen de grootste in de wereld. Vorig jaar verscheen daarbij zijn vierde album ‘King of hearts’.

twee versies

Van ‘Dedication to my ex (miss that)’, binnen op #33, zijn twee versies verschenen, waaronder een gecensureerde voor de Engelstalige markt. Daarin is onder andere het woord ‘pussy’ vervangen door ‘lovin’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten