zondag 4 oktober 2015

Cheat Codes maakt plezier en neemt alles niet zo serieus

#93 Moguai feat. Cheat Codes: Hold On

Voor het eerste hitwerk van Moguai (= de Duitser André Tegeler), moeten we ver terug, naar 1998. Toen noemde hij zich Dial M For Moguai en stond met ‘Beatbox’ elf weken genoteerd met als hoogste plaats: #33. Pas vijftien jaar later, in 2013, was hij er weer, nu samen met de Griekse broers Dimitri Vegas & Like Mike in het nummer ‘Mammoth’ dat niet verder kwam dan de 92e plaats.

Op ‘Hold On’ werkt Moguai samen met het trio Cheat Codes uit Los Angeles, California. Cheat Codes bestaat uit Matthew Russel, Trevor Dahl en Kevin Ford. Eind 2013 starttten ze  en begonnen met het produceren van eigen EDM en rapnummers. Begin dit jaar verscheen hun eerste single ‘Visions’. Hun fans noemen zich Cheaters en dat staat voor ‘plezier maken en niet alles zo serieus nemen’.

Op zijn zestiende stopte Trevor Dahl met school en ging hij op tournee met onder andere Cody Simpson. In die tijd bracht Trevor het klassieke nummer ‘Oh Darling’ uit. Matt Russell maakte deel uit van de groep VolHolla!, met onder andere CeCe Frey uit de Britse X Factor. En tenslotte is daar nog Kevin Ford, die uit een familie stamt met bijzondere talenten.

Kevin zijn broers, Tom en Rich Pederson, wonnen een Teen Choice Award met hun rockband Clear Static. Zijn vader, Steve, won een Academy Award voor zijn werk als geluidstechnicus voor de film Apollo 13. En tenslotte Kevin zijn oom, Stan Frazier, was drummer in de band Sugar Ray (hit: ‘Fly’ van Sugar Ray feat. Super Cat (#64 in 1997) en produceerde nummers van Ashlee Simpson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten