zondag 8 mei 2011

Alexis Jordan dankt #1 aan Canadese dj en Noorse producers

Alexis Jordan: Happiness (1) *** derde week op #1 ***

Zoals verwacht blijft ‘Happiness’ van Alexis Jordan de #1 in de Single Top 100. Het nummer voert nu voor de derde week de lijst aan en er is geen enkele act die haar in de weg staat. Dat kan echter zo veranderen, dat hebben we de afgelopen weken wel gezien met ‘Afscheid’ van Glennis Grace en ‘Morgen is pas morgen’ van Frans Duijts. Voor je het weet levert het tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’ zo weer een nieuwe #1 op!

Die #1-hit dankt Alexis voor een belangrijk deel aan producer Stargate. Die samplede ‘Brazil (2nd edition)’ van de Canadese dj Deadmau5 in ‘Happiness’. Deadmau5 heeft daar zelf ook profijt van, want zijn nummer komt binnen op #74 (zie ook daar).

Stargate is niet één persoon, maar bestaat uit de Noorse producers/componisten Mikkel Storleer Eriksen en Tor Erik Hermansen. Stargate begon in 1997 als een trio, toen Hallgeir Rustan er nog deel van uitmaakte. Maar nadat het trio internationaal succes boekte met een #1-hit in Australië en Nieuw-Zeeland met ‘S club party’ van S club 7 en meerdere hits voor Britse artiesten als Atomic kitten en Blue, moesten ze, om dit verder uit te bouwen, wel verkassen naar Amerika. Daar voelde Rustan weinig voor, en bleef in Noorwegen anderen artiesten produceren.

‘S club party’ van S club 7 (#26 in 2000) was de eerste hit voor Stargate in ons land, de laatste is ‘Black and white’ van Wiz Khalifa, deze week op #54. Daar tussenin zitten niet minder dan 38 hits, waaronder vier #1-hits. Dat zijn: ‘Sorry seems to be the hardest word’ van Blue feat. Elton John (in 2003), ‘Beautiful liar’ van Beyoncé & Shakira en ‘Don’t stop the music’ van Rihanna, beide in 2007 en natuurlijk ‘Happiness’ van Alexis Jordan. En dat zal zeker niet hun laatste zijn!

1 opmerking:

  1. IK vind het wel een leuk liedje, maar ik vind dat deadmau5 te weinig credits krijgt, want deze geweldige dj (luister strobe en oordeel zelf) heeft toch wel de beats gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen