maandag 10 mei 2010

Kandidaten X-factor 2010 nog een keer samen voor War Child

Kandidaten Dutch X-factor 2010: You’re the voice (2) *** hoogste eersteweeks ***

Twee keer eerder maakten de deelnemers aan een talentenjacht een plaatje en scoorden daar een hit mee. Beide noemden zich Idols, alleen waren het twee verschillende groepen. De eerste uit 2003 nam het nummer ‘Here we are’ op en kwam tot #31. Hind, Jim en Jamai maakten daar samen met nog zeven anderen deel van uit. De tweede Idols-hit was een jaar later: ‘I’ve got the music in me’, goed voor een zevende plaats. Daar maakten ook tien finalisten deel van uit, waaronder Boris en Maud.

Kandidaten X-factor 2010 is maar liefst een groep van achttien deelnemers, waaronder zowel de afvallers als diegenen die nog in de strijd waren ten tijde van de opname van ‘You’re the voice’. Het nummer, een cover van John Farnham (#18 in 1987), namen de kandidaten op voor War child, de stichting die hulp verleent aan kinderen in door oorlog getroffen gebieden. Per verkochte single gaat zo’n 75 cent naar deze stichting. Marco Borsato was daarvan de ambassadeur en bereikte in 2004 de eerste plaats samen met Ali B. en het nummer ‘Wat zou je doen’. In 2007 volgde Ali B. Marco Borsato op.

Op 21 april 2010 vond het ‘War Child Peace Concert’ plaats, waar de achttien Kandidaten van de huidige editie het nummer ‘You’re the voice’ zongen. Tijdens de uitzending van X-factor op Koninginnedag, zongen ze het nummer voor het eerst op tv. Diezelfde avond was het nummer te downloaden en een dag later, zaterdag 1 mei, zond de TROS het gehele concert uit. Dan nog even alle achttien Kandidaten X-factor 2010, te horen op ‘You’re the voice’: Kelvin Muis, Jaap van Reesema, Mathijs Rumping, Sumera Espinel Martinez, Daniëlle Penning, Maaike Vos, Janna van den Broek, Sarina Kuipers, Dony Vernianto, Tom Bos, Milo Buwalda, Berndt Woest, Léon Moorman (alle vier in 4Granted), Boy Luntungan, Jamai Trommelen (beide in BadBoyz) en Sharifa Blikslager, Virgillia Bloem en Rakinah (alle drie vormen ze Fierce).

Vorig jaar, op 25 april 2009, zong Lisa Hordijk, winnares van X-factor 2009, ‘You’re the voice’ tijdens de zesde live show.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten