zondag 22 november 2009

K3-cd platina

K3: MaMaSé! (1) *** zesde week op #1 ***

En weer zijn een week verder en nog steeds, nu voor de zesde week, staat ‘MaMaSé!’ van K3 op de eerste plaats van de Single Top 100. Met die zes weken is K3 de meest succesvolle Belgische act in de Nederlandse hit-history. Tot deze week moesten ze die eer delen met ‘De wilde boern’dochtere’ van Ivan Heylen uit 1974 en ‘Liefde voor muziek’ van Raymond van het Groenewoud uit 1991. In Vlaanderen evenaart ‘MaMaSé!’ hun nummer ‘Tele-romeo/Blub, ik ben een vis’ uit 2001 dat ook zes weken bovenaan stond. Maar of ze in beide landen nog een zevende week redden? In ons land lijkt de bedreiging te komen van Kane met ‘No surrender’ dat van 7 naar #2 stijgt en slechts 23% achter ‘MaMaSé!’ blijft. In de zes weken dat het nummer op de eerste plaats staat, is het verschil met de #2 niet beneden de 40% geweest. Dus de kracht van ‘MaMaSé!’ neemt nu echt af, mede door het gelijknamige album dat afgelopen donderdag is uitgekomen en inmiddels de platinagrens heeft overschreden = 50.000 exemplaren.

‘MaMaSé!’ verliest ook overwicht door de download die hard onderuit gaat in de Download Top 50, waar het zakt van #6 naar #22. Daar heeft Kane al wel de #1-positie veroverd. De komende week komt Kane elke ochtend op bezoek bij Giel Beelen, om nummers te spelen van hun nieuwe album ‘No surrender’. Tevens zullen ze op 30 november een geheim concert geven dat opgenomen wordt voor ‘That’s live’, waar 3FM kaartjes voor weggeeft. Dus als je daar naar toe wilt, luister naar het station en surf langs de site!

K3 weer compleet

Onder de titel ‘K3 weer compleet’ zal SBS6 op Sinterklaasavond, 5 december, een éénmalige realityshow uitzenden. Daarin zijn opnames te zien die gemaakt zijn na de zoektocht ‘K2 zoekt K3’, dus voor en achter de schermen van optredens. Geruchten als zou Josje Huisman niet passen bij Kristel en Karen, worden daarin tegen gesproken. Karen: “Josje is een Godsgeschenk. We hadden nooit gedacht dat er iemand zou zijn die zo bij ons zou passen.”

En dan tot slot: deze week verschijnt ‘Kathleen in symphonie’, het soloalbum van Kathleen Aerts, voormalig zangeres bij K3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten