zondag 22 november 2009

Reclamespot zorgt voor doorbraak Danny Vera

Danny Vera: Headin’ for the city (72)

In 2003 stond ‘My confession’ van Danny Vera, vijf weken genoteerd met als hoogste notering #86. In Turkije bereikte het nummer zelfs de eerste plaats, evenals de ‘Innosence’. Sindsdien heeft Danny Vera, echte naam Danny Polfliet (Middelburg, 1977), vier cd’s en één DVD uitgebracht. Zijn vader, Louis, was een singer-songwriter en maakte countryachtige muziek. In de jaren ’60 was hij zelfs de popster van Zeeland. Zoals zovele kinderen kreeg Danny een hekel aan datgene waar ouders van houden, in dit geval de country dus. Later trok dat wel weer bij, tenminste als het puur is. Danny: “Je moet niet kunnen horen uit welke tijd die komt. Ik vind country ook een heel naar woord eigenlijk, zeker hier in Nederland heeft het de bijsmaak van witte glitterlaarzen en in de maat marcheren op een zelf gelegd dansvloertje.”

Voordat Danny zich definitief met muziek bezig ging houden, wilde hij voetballer worden en liep dan ook de helft van de tijd in een trainingsbroek rond. Op zijn twaalfde ontdekte hij Elvis Presley en inmiddels heeft Danny zo’n beetje alles van Elvis. Dat geldt ook voor Bruce Springsteen. Johnny Cash, Roy Orbison, Dean Martin, the Doors en Radiohead. En niet te vergeten Chris Isaak, dat door ‘Blue hotel’, zijn held werd. Danny is verscheidene keren in Amerika geweest, waar hij speelde met diverse muzikanten.

Zijn vierde album ‘Pink flamingo’ nam hij samen met lokale muzikanten op in de Hilltop Studios in Nashville. ‘Headin’ for the city’ dat nu binnenkomt op #72, staat echter niet op dat album, maar is afkomstig uit een commercial voor Royal club. En juist daardoor is het nummer zeer gewild en als download uitgebracht. Binnenkort verschijnt ook de fysieke cd-single die dan meegeleverd zal worden bij het album. Presentator Johan Derksen is een groot fan van Americana muziek en dus ook van Danny Vera. Danny mag dan ook elke donderdag en vrijdagavond komen optreden in zijn programma ‘Voetbal international’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten