zondag 18 november 2012

Kayakman met Tjerk zetten zich in voor jongeren met problemen

Kayaman met Tjerk: Sluit jezelf niet af (96)

Een jaar geleden scoorden Kayaman (Kubilay Kaya) met Tjerk (Schoonheim) een hit met ‘Tot de laatste dag’ (#61). Daarvoor scoorde Kayaman al een #2-hit met ‘Leipe mocro flavour’ van Ali B.uit 2005 , als componist en producer. Ook werkte Kayaman samen met onder andere Yes-R en schreef hij muziek voor commercials. Hij wilde echter meer en nam vorig jaar het album ‘Tulpenmanie’ op, waar Tjerk ook aan meewerkte.

dance

Tjerk, gitarist en zanger, bereikte in 2001 met zijn groep Youngblood de regiofinale van de Grote prijs van Nederland, die gewonnen werd door … Ali B met muziek van Kayaman. Vervolgens kwam Tjerk in contact met de Duitse dance-producer Mark ‘Oh en nam met hem in 2004 het nummer ‘Words’ op, dat bij ons niets deed. Wel tourde Tjerk met Mark ‘Oh de halve wereld rond.

Dance brengt Tjerk echter geen voldoening, waarna hij het dichter bij zichzelf zoekt. Hij werkt daarop met diverse rapgroepen uit Rotterdam en omgeving. Tot 2010 speelt hij in de Tribute2BobMarleyband. Via gezamenlijke vrienden kent hij Kayaman al jaren. Tot een samenwerking was het nooit gekomen tot 2009. Kayaman, die bezig was met zijn album, denkt dat Tjerk daar erg goed bij zal passen, waarna de twee aan het schrijven gaan en in januari 2010 met de single Koud uit’ komen.

inzetten voor jongeren

‘Sluit jezelf niet af’, binnen op #96, is ook afkomstig van het album ‘Tulpenmanie’. Het nummer vertelt een verhaal van eenzaamheid, angst en problemen en past goed bij de boodschap (jongeren aansporen hup te zoeken bij problemen) die Stichting Korrelatie wil uiten. Daarvoor hebben Kayaman met Tjerk samen met Korrelatie en Boomerang kaarten verspreid door het land. Kayaman: “Ik ben trots dat onze single/video daar een onderdeel van mag zijn.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten