vrijdag 23 november 2012

Hitflits: Kinderen voor kinderen na 19 jaar weer op #1; Sandra van Nieuwland pakt eerste én tweede plaats


Vier weken geleden werden ze nog van de eerst plaats gehouden door Jan Smit met het album ‘Vrienden’. Maar deze week lukt het ze dan toch.  ‘Hallo wereld – 33’ van Kinderen voor kinderen stijgt in de achtste week naar de eerste plaats van de Album Top 100. Daarmee weten ze op het laatste nippertje ‘Celebration day’ van Led zeppelin, dat de hele week de voorlopige albumlijst aanvoerde, ver voor te blijven. Het album verkoopt bijna een derde meer dan ‘Celebration day’.  ‘Hallo wereld – 33’, vorige week goud, is hard op weg naar platina!

‘Hallo wereld’ is het elfde album van Kinderen voor kinderen dat de eerste plaats bereikt. Geen record, want dat staat al sinds jaren op naam van BZN met niet minder dan 17 (!) #1-noteringen. Een gedeelde plaats is er, met 12 noteringen, voor the Rolling stones en Frans Bauer. En dan komen de elf #1-albums van Kinderen voor kinderen.

Het zal slechts voor één week zijn voor ‘Hallo wereld’, maar die hebben ze toch maar mooi binnen! Vandaag verschijnt ‘Come together’, het negende studioalbum van Kane. Vanochtend heb je ze kunnen horen in ‘Giel’ dat werd uitgezonden vanuit de oefenruimte van de band in Delft, met gastoptredens van onder andere Kensington, Dennis Weening en Tania Kross. Grote kans dat het album volgende week binnenkomt op de eerste plaats.

Ze hadden de O2 Arena in Londen wel een miljoen keer kunnen vullen. Zoveel vraag was er naar de kaartjes voor het eerbetoon aan Ahmet Ertegun, oprichter van Atlantic records, die in 2006 was overleden. Behalve optredens van onder andere Keith Emerson, Paolo Nutini en Foreigner, kwamen de mensen vooral voor het optreden van Led zeppelin, het eerste sinds de dood in 1980 van drummer John Bonham. Een eenmalige reünie dus, waar voor een kaartje $250 moest worden betaald, vergeven via een loterij.
Het concert stond gepland voor 26 november 2007, maar doordat Jimmy Page begin november een ongeluk had met zijn kleine vinger, werd het verschoven naar 10 december 2007. Het ‘ Celebration concert’ is vanzelfsprekend vastgelegd en voor al die miljoenen fans die daar niet bij aanwezig konden zijn, verscheen vorige week de cd , DVD, Blu-ray ‘Celebration day’. De gehele week stond het album bovenaan de voorlopige albumlijst, maar moet uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Daarmee blijft ‘Led zeppelin II’ uit maart 1970 hun enige #1-notering.

‘Take me home’ van One direction, vorige week binnen op #1, zakt naar de derde plaats.

Over naar de overige eersteweeks noteringen van deze week:
#6 Rihanna: ‘Unapologetic’, zevende studioalbum, wel nieuwe #1 in de Britse albumlijst
#12 Hef: Papierwerk [NL], opvolger van ‘Hef’ (#65 in 2010). Hef = Julliard Frans (Rotterdam, 18 maart 1987)
#19 Willem Barth: Gevoel van liefde [NL], vierde album van deze 36-jarige zanger uit Doetinchem
#28 Susan Boyle: Standing ovation – the greatest songs from the stage, Boyle zingt klassiekers als ‘You’ll never walk alone’, ‘Memory’ en ‘The winner takes it all’
#30 AC/DC: Live at the river plate, registratie van concerten in Buenos Aires in december 2009
#32 Joe Cocker: Fire it up
#48 Amy Winehouse: At the BBC
#63 K3: Engeltjes

Hoewel ‘Liever dan lief’ van Doe maar & Gers Pardoel offficieel het themanummer is van de film ‘Alles is familie’, komt het nummer maar even voor in de film. Het enige nummer dat helemaal te horen is, is ‘Oceaan’ van Racoon, en dan ook helemaal aan het einde. En beter kon het niet, want de tekst van het nummer, geschreven door zanger Bart van der Weide over zijn zusje Anne, past daar helemaal bij. Halverwege komt ook nog een minuutje langs van ‘Leave me standing here’, een mooi nieuw nummer van Stevie Ann van haar aankomende album. En daarnaast staan er op de ‘Original soundtrack’, binnen op #65, hits van onder andere Michael Kiwanuka (‘Home again’) en the Kooks (‘She moves in her own way’).

#68 Porcupine tree: Octane twisted, vierde notering van Britse band

In 1994 bracht André Rieu zijn eerste kerstalbum ‘Merry christmas’ uit, dat pas begin 1996 de hoogste positie bereikte: #34. Vervolgens kwam hij in 1997 met ‘Stille nacht’, dat vlak na oud en nieuw piekte op #18. Toen duurde het tot 2005, eer Rieu met ‘Christmas around the world’ kwam dat slechts één week genoteerd stond, op #60. We verwachten dat ‘December lights’, zijn vierde kerstalbum, het beter zal doen. De start op #79, laat nog wat te wensen over, maar het is pas november.

#89 Pitbull: Global warning
#100 Gert Vlok Nel: Onherroeplik, opvolger van ‘Beaufort-Wes se beautiful woorde’ (#59 in 2006). Nel is een Zuid-Adrikaanse dichter en zanger.

Alvorens we overgaan naar de singlehits van deze week, blikken we nog even in de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums. Opnieuw pakt Guus Meeuwis de eerste plaats, dit keer met zijn album ‘Armen open’, dat op 6 oktober ook al even op de eerste plaats stond. Naar #2 stijgt ‘De coolste hits’ van Diego (vanaf #4) en naar #3 zakt ‘Alle 40 goed’ van André Hazes, vorige week nog #1.

SINGLES

Nog geen uur nadat Sandra van Nieuwland vorige week vrijdag het nummer ‘Keep your head up’ had gezongen in The voice of Holland, stond het nummer bovenaan de downloadlijsten, met op #2 ‘More’, haar vorige single. De hele week is dat zo gebleven en dus staat ze zowel op #1 (met ‘Keep your head up’) als op #2 (met ‘More’, gestegen vanaf #25) van de Single Top 100. Uniek voor een Nederlandse artiest. Daarnaast scoort Sandra ook nog eens met haar eerste twee singles een #1-hit en ook dat is bijzonder. De voorlaatste keer lukte dat Coole Piet . In de nieuwe Megaman komen we daar uitgebreid op terug.

Het is Nick & Simon dus (nog) niet gelukt #1 te komen met ‘Ze lijkt net niet op jou’. Ondanks de cd-single met live nummers van het Carré concert dat het duo in september gaf, moeten ze genoegen nemen met een vierde plaats. Mocht de hegemonie van Sandra van Nieuwland en Passenger (met ‘Let her go’ op #3) de komende weken afnemen, dan maken de twee zeker nog een kans om #1 te komen, want ‘Ze lijkt net niet op jou’ verschijnt in een drieluik: 3 cd-singles dus, dus 3 weken kans om #1 te komen. Weer slim gedaan jongens!

‘Candy’ van Robbie Williams, vorige week op #1, zakt naar de zevende plaats. Vorige week maakten Jan Smit ft. Roos van Erkel een val naar de zesde plaats met ‘Sla je armen om me heen’, dat deze week naar #8 zakt.

Sinds afgelopen zaterdag is de Sint weer in het land en dat blijkt ook uit de hitparade. ‘Zwarte pieten stijl’ van Party piet pablo, vorige week binnen op #21, stijgt naar #12. Daarnaast krijgt de Sint hulp van Kathleen & Diego met ‘Het feest voor iedereen’ (op #59) en van Coole Piet zelf met ‘1 Sinterklaas’ (op #81). Overigens is deze Coole Piet niet dezelfde als die van de twee #1-hits uit 2005 en 2006.

Naast ‘More’ (dat van 25 naar #2 gaat), stijgt er nog een nummer de top 10 in, maar stond daar nog niet eerder: ‘Oceaan’ van Racoon. Het nummer stijgt in de derde week van 22 naar #10 en dat is te danken aan de film ‘Alles is familie’ die deze week in première ging. Zie daarvoor ook de albumsnippers. Op verzoek van 3FM dj Giel Beelen maakten ze een Engelse vertaling van 'Oceaan, getiteld 'Ocean blue', dat ze afgelopen dinsdag in 'Giel' lieten horen.

Behalve een tweede #1-hit voor Sandra van Nieuwland met ‘Keep your head up’, levert de tweede liveshow van The voice of Holland ook nog hits op voor:
#28 Barbara Straathof: You know I’m good
#40 Floortje Smit: Heavy cross
#90 Eyelar Mirzazadeh: Girl on fire
#98 Claudia de Graaf: Beautiful goodbye

Vanavond is de derde liveshow, zonder internationale gast dit keer. Voor volgende week staat Ed Sheeran op het programma. Maar iedereen kijkt natuurlijk deze week uit naar de nummers die de 16 overgebleven talenten gaan zingen en welke daarvan volgende week (hoog) scoren in de Single Top 100. Zal Sandra met ' Beggin''  zichzelf van de eerste plaats stoten? Volgende week vrijdag weten we het!

Maar eerst over naar het restant eersteweeks van deze week:
#27 Fantasticos: Zonder jou ben ik verloren
#56 Stef Ekkel: Dan ben ik weer thuis, cover van Don Mercedes
#66 Alex West: De glimlach van een kind, cover onder andere van André Hazes, origineel van Claude François: ‘Toi, tu voudrais’
#71 John West: Zou dit dan liefde zijn
#76 Burns: Lies
#80 Christina Perri feat. Steve Kazee: A thousand years, prt. 2
#87 Lisa Loïs: Euphoria, cover van #2-hit van Loreen, gezongen bij Q-music
#94 Tangerine Kitty: Dumb ways to die

Tot zover deze Hitflits. Na dit weekend komen we met een Megaman waarin ondermeer alle bijzonderheden rond de twee #1-hits van Sandra van Nieuwland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten