zondag 25 november 2012

Australische muzikanten waarschuwen voor gevaar op het spoor

Tangerine Kitty: Dumb ways to die (94)

Er zijn dommere manieren dan een ongeluk op het spoor om aan je einde te komen. Dat is de boodschap die in de animatieclip bij ‘Dumb ways to die’ van Tangerine Kitty wordt meegegeven. Een boodschap die afkomstig is van Metro Trains Melbourne, zeg maar de NS van de stad Melbourne in Australië.

kruisbestuiving

De verpakker van de boodschap is Tangerine Kitty, een samenwerkingsverband van twee muzikanten uit twee groepen. Ollie McGill (toetsen Cat empire) en Emily Lubitz (zangeres  Tinpan orange). Behalve dit muzikale uitstapje van beide groepsleden, is er nog een verband: Emily is getrouwd met Harry James Angus, zanger van …the Cat empire. Daarnaast zit ook haar broer Jesse in Tinpan orange.

Ollie McGill, die 2 november 31 jaar is geworden, heeft de muziek van ‘Dumb ways to die’ geschreven en dat ging hem makkelijk af. Ollie: “Na een feestje was ik nog laat op, pakte mijn gitaar en plop daar was het refrein. Vervolgens heb ik het nummer in zes weken afgemaakt, tijdens onze tournee, in de late uurtjes dat wel.” De tekst is van John Mescall.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten