zondag 25 november 2012

Lisa Loïs kan zo naar het Eurovisie Songfestival

Lisa Loïs: Euphoria (87)

Terwijl de inschrijvingen voor de vijfde editie van de X factor gestart zijn, is Lisa Hordijk, winnares van de tweede editie in 2009, druk bezig met de opnamen van haar tweede album. De opvolger van ‘Smoke’ (#4 in 2009) zal begin 2013 in de winkels liggen en op haar YouTube kanaal staat een demo van het nummer ‘Overcome’, dat ons alvast in de stemming brengt. Sinds afgelopen woensdag is Lisa Lois, zoals ze tegenwoordig heet, op tournee door Europa met de Amerikaanse – blanke – soulzanger Allen Stone. Aanstaande maandag, 26 november, is ze even in het land, want dan treedt Stone op in de Oude Zaal van Paradiso in Amsterdam.

YouTube

Op datzelfde kanaal zette Lisa op 1 november haar versie van ‘Euphoria’, de #2-hit van Loreen op. Dat bleef niet onopgemerkt en leverde een uitnodiging op van Q-music, om het nummer nogmaals te komen zingen in het ochtendprogramma ‘Mattie & Wietze’ van Mattie Valk en Wietze de Jager.
Dat deed ze op donderdag 8 november en ook dat leverde weer reacties op, maar vooral vragen waar deze versie  kon worden gedownload. Een kwestie van snel handelen zorgde er voor dat het nummer op iTunes beschikbaar kwam en nu binnenkomt op #87.

Q-hits

Lisa is niet de eerste die een hit scoort dankzij het ochtendprogramma. In juni was Miss Montreal daar te gast om haar nieuwe single ‘Better when it hurts’ te komen zingen. Daarna deed ze, bij wijze van grap, een countryachtige versie van de houseklassieker ‘Wonderful days’ van Charly Lownoise & Mental Theo. Ook dat leverde talloze reacties op, een release en een hit: #4 in juli.

Ook Within temptation scoorde hits dankzij Q-music, maar dan de Belgische tak. In het kader van hun 15-jarig jubileum maakte de band iedere week een coverversie, die dan op vrijdag in première ging. Tot nu toe scoorden ze met ‘Crazy’ (#100 in september) en ‘Grenade’ (#73 eerder deze maand).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten