zondag 25 november 2012

The voice of Holland 3: de live shows (2)

Naast een #1-hit voor Sandra van Nieuwland met ‘Keep your head up’ ( zie onder #1), leverde de tweede liveshow ook nog hits op voor twee oude bekenden en twee debutanten:

Barbara Straathof: You know I’m good (28)

Tijdens de tweede blind audition zong Barbara Straathof ‘Make you feel my love’, dat het twee weken vol hield, met als hoogste notering #23. ‘You know I'm good’, waarvoor ze in totaal 96,3 punten kreeg (37 van de coaches, 59,3 van het thuispubliek), komt binnen op #28, één plaatsje lager dan de notering die Amy Winehouse er in 2011 mee haalde. Aanvankelijk kwam het nummer in 2008 niet hoger dan de 40e plaats, maar na de dood van Winehouse ging het nummer op herhaling en scoorde dertien plaatsen hoger.

Floortje Smit: Heavy cross (40)

‘Alone’ van Floortje Smit, binnen op #3 na de derde blind audition, deed het stukken beter dan het origineel van Heart uit 1987: #6. Met ‘Heavy cross’ binnen op #40, blijft ze echter ver achter bij Gossip, die het nummer in 2009 naar #22 zong. Vorig jaar ging het nummer twee keer op herhaling, dankzij het gebruik daarvan in een reclamespot voor Dior ‘J’ adore’ parfum met Charlize Theron, en bereikte het de 19e plaats.

Over naar de debutanten van deze week.

Eyelar Mirzazadeh vroeg Nicole Scherzinger om haar mening

Eyelar Mirzazadeh: Girl on fire (90)

Over zo’n drie weken, op 16 december, wordt Eyelar Mirzazadeh 19 jaar. Dat is twee dagen na de finale van The voice of Holland. De kans dat ze daar aan mee doet, is zeer klein. Immers, ze maakt deel uit van het team van VanVelzen, en daar is haar grootste concurrent Floortje Smit. Wanneer Eyelar ook mocht uitvallen, ze kan terugkijken op een prachtige tijd, waarin ze veel heeft geleerd dat ze weer kan gebruiken om haar droom ‘zangeres’ verder te realiseren.

lef

Als je op de blog van de Amerikaanse zangeres Nicole Scherzinger (ex-Pussycat dolls), een stukje schrijft en haar vraagt om naar je liedje te luisteren, dan getuigd dat van lef. Dat heeft  Eyelar Mirzazadeh, die dat op haar dertiende deed. Ze greep alles en iedereen aan om haar droom ‘zangeres worden’, te helpen realiseren. Of ze daar ooit een reactie op gehad heeft? Het feit dat ze die stap heeft gezet is al genoeg. Sinds haar twaalfde zingt ze, schrijft ze gedichten en pas geleden is ze begonnen aan het schrijven van een roman. Ook danst ze regelmatig de sterren van de hemel en dan vooral hiphop/streetdance.

halve finale

Eyelar Mirzazadeh gaat, ondanks haar jonge leeftijd, al een tijdje mee in het talentencircuit. In 2010 deed ze mee aan X factor, maar viel af tijdens de X campus. Tijdens de tweede blind audition in The voice of Holland zong Eyelar, geboren in Veenendaal en van Iraanse afkomst, het nummer ‘No more drama’ van Mary J. Blige, dat haar een plek in het team van VanVelzen opleverde. Na de batlle en de tweede theaterronde, waarin ze ‘Girl on fire’ van Alicia Keys zong, mag ze aanstaande vrijdag opnieuw laten horen dat ze een plek in de halve finale waardig is.

Claudia de Graaf hoort thuis op het podium

Claudia de Graaf: Beautiful goodbye (98)

Beetje sneu voor Claudia de Graaf, die deze week met ‘Beautiful goodbye’ haar eerste hit scoort. Afgelopen vrijdag is ze namelijk tijdens de derde liveshow uitgeschakeld door het thuispubliek dat maar 7,5 punten voor haar over had; van de coaches kreeg ze er 31, maar 38,5 was onvoldoende om door te gaan. Maar we gaan vast van meer van haar horen, want, zoals ze zelf zegt, “ik hoor thuis op het podium”.
Claudia de Graaf (Alkmaar, 25 oktober 1973) heeft op haar zestiende haar eerste bandje. Na een opleiding tot modeontwerpster, gaat ze naar het Conservatorium en kiest voor de richting theater/musical. In 1999 wordt Claudia de nieuwe zangeres van de Volendamse band Jen rog, waar Jaap Kwakman (nu 3js)  dan ook nog deel van uitmaakt.

geen musicals meer

In 2000 maakt ze de overstap naar musicals en krijgt rollen in ‘Saturday night fever’ en ‘Miss Saigon’. In 2004 keert ze terug bij Jen rog, want met musicals had ze het helemaal gehad. Claudia: “In de musicalwereld is het belangrijk dat iedereen je aardig vindt. Dat is beter voor je carrière. Nou, ik kon niet slijmen. Ik heb het wel een heel klein beetje kunnen leren. Maar ik kan niet de schijn ophouden, ik voel me meer zangeres dan actrice. Musical is geweest. Ik heb het echt afgesloten.”

uit the Voice

Eind 2005 wordt ze leadzangeres van de metalband the Saturnine. Duidelijk wordt dat zingen in rock en popbands haar het beste afgaat. In augustus 2012 doet ze mee aan The voice of Holland en belandt tijdens de zesde blind audition, waar ze ‘Good God’ doet van Anouk, in het team van Nick & Simon. The batlles overleeft ze, weer met een nummer van Anouk (‘Girl’), en ook de eerste liveshow loopt voor haar goed af met de popballad ‘Beautiful goodbye’. Na de derde liveshow, waarin ze ‘Behind these hazel eyes’ van Kelly Clarkson zingt, valt het doek echter.

Beautiful goodbye’ is een nummer van de Canadese zangeres Amanda Marshall (#20 in 1996). Vorige week stond ‘Het was me alles waard’, de Nederlandstalige versie van ‘Beautiful goodbye’, even op #57, gezongen door #LoesenCharly, beide voormalige deelnemers aan The voice of Holland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten