zondag 25 november 2012

Sinterklaas hits (2)

Vorige week kwam ‘Zwarte pieten stijl’ van Party Piet Pablo binnen op de 21e plaats, dat deze week sprint naar de 11e plaats. Vanaf deze week is ‘Zwarte pieten stijl’ niet meer de enige Sinterklaashit. Hoe dichter we bij Sinterklaas komen, des te meer hits zal het opleveren, deze week met twee keer Coole Piet, alleen noemt hij zich niet zo.

Diego & Kathleen: Feest voor iedereen (59)

Van 2005 – 2007 scoorde Coole Piet drie hits: ‘De streken van Tante Toets!’ (in 2005) , ‘Paniek in de confettifabriek’ (in 2006), beide #1-hits en ‘De speelgoeddief’ (#3 in 2007). Coole Piet speelde in ‘De club van Sinterklaas’, dat destijds werd uitgezonden door Jetix. Toen zij van Harold Verwoert, die Coole Piet speelde, eisten dat hij (en alle andere pieten) alleen voor hun zender mocht werken, stapte Verwoert op.

Vervolgens speelt Verwoert onder een nieuwe naam ‘Diego, de coolste piet van Nederland’,  in de film ‘Sinterklaas en het geheim van het grote boek’. Onder de naam Diego scoort hij drie hits, maar geen daarvan haalt de bovenste dertig. Als in 2009 ‘De club van Sinterklaas’ door RTL4 wordt overgenomen, keert Verwoert daarbij terug, nu als Coole Piet Diego. Onder die naam scoort hij twee hits, maar geen van de twee wordt een top 20-hit. Hoewel er in 2011 twee singles van hem verschijnen, scoort geen daarvan.

Dan denk je dat alles toch nog goed is gekomen. Vergeet het maar, want anno 2012 is  Verwoert definitief weg bij ‘De club van Sinterklaas’. De aanleiding: een eigen Sinterklaasfilm, ‘Sint & Diego: De magische bron van Myra’. Aangezien RTL4 ook weer met een Sinterklaasfilm bezig was (waarover zo dadelijk meer), breekt de zender definitief met Verwoert.

Als Diego komt hij nu met het door hem zelf geschreven nummer ‘Feest voor iedereen’, de titeltrack van de film ‘Sint & Diego: De magische bron van Myra’. Daarin speelt Diego samen met onder andere Kathleen Aerts, voorheen zangeres van K3. Kathleen speelt de moeder van Madelief, een rol van Jada Borsato (de dochter van). Kathleen heeft ook zelf een album uit: ‘Dag Sinterklaasje’ (deze week op #54), waarop natuurlijk ook ‘Feest voor iedereen’ staat. Daarnaast heeft Kathleen zelf ook nog een single uit: ‘De Sinterklaas polonaise’.

Wil de echte Coole Piet nu opstaan?

Coole Piet: 1 Sinterklaas (81)

We zouden nog even terugkomen op de Sinterklaasfilm die De club van Sinterklaas dit jaar  heeft gemaakt voor RTL4. Dat is ‘Het geheim van de speelgoeddokter’, waarin ook een Coole Piet speelt. Nee, niet Harold Verwoert, maar Job Bovelander. Bovelander is dus de nieuwe Coole Piet/Talentpiet.

Job Bovelander (Voorburg, 11 januari 1990) sloot zich op zijn zevende aan bij de plaatselijke musicalvereniging. Daarna nam hij lessen bij het Nederlands Musical Ensemble en speelde en zong onder andere in ‘The sound of music’ en ‘Volendam de musical’. Naast zingen, acteert Bovelander ook, onder andere in de tv-series ‘Zeg ‘ns Aaa’ en ‘Onderweg naar morgen’ en de film ‘Kruimeltje’. Dit najaar speelt hij in de nieuwe versie van ‘De Jantjes’, dat, wegens groot succes, is uitgebreid met 35 extra voorstellingen. Eerder dit jaar sloot Bovelander een platencontract bij Cloud9music, en scoorde met ‘Sinds die ene nacht’ (#40 in augustus).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten