zondag 25 november 2012

Burns werkt samen met Kelis en Rihanna

Burns: Lies (76)

Op basis van één EP mocht hij het voorprogramma van ondermeer Calvin Harris en Deadmau5 verzorgen. Hij schreef mee aan het album ‘Flesh tone’ van Kelis en maakte remixen van nummers van Gossip en White lies. Zijn naam is Burns.

Burns is het alter ego van de Schot Matthew Burns, geboren op 31 oktober 1985 in Glasgow. Zijn vader was een zwaargewicht boxer, zijn moeder schilderde aquarellen. Vanwege hun verschillendheid maakten beide ouders veel indruk op hem. Die verschillen: kracht (vader) en schoonheid (moeder), komen terug in zijn muziek.

Op zijn twaalfde begon Burns met het spelen van gitaar en keyboards, beïnvloed door de discomuziek van zijn moeder (D-train, Chic, Donna Summer) en de rockmuziek van zijn vader (Fleetwood mac, I0CC en Supertramp). Later ontdekte Burns de Franse muziek van Daft punk en Cassius.

Op zijn vijftiende begon hij zelf muziek te produceren en inmiddels heeft hij diverse EP’s uitgebracht en worden zijn nummers door bekende dj’s in hun set gedraaid. ‘Lies’ binnen op #76 is zijn internationale doorbraak. Niet in het laatst dankzij diverse remixen. Die van Otto Knows (die zelf een hit heeft met ‘Million voices’), is momenteel de populairste.

Rihanna

In juni werd Rihanna gespot in een opnamestudio in Londen, waar Burns aan het werk was aan het nieuwe album van Kelis. Rihanna was in London voor een optreden en het schijnt dat ze samen met Burns gewerkt heeft aan haar nieuwe album ‘Unapologetic’.

‘Lies’ is geen eigen nummer van Burns, maar een bewerking van ‘It’s over now’ van de Amerikaanse zangeres Deborah Cox van haar album ‘One wish’ uit 1998. In de Amerikaanse dancelijst bereikt het nummer in 1999 de eerste plaats. Kijken hoe ver Burns met ‘Lies’ komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten