zondag 18 november 2012

The voice of Holland 3: de live shows (1)

Na vijf blind auditions en vier battles (allen van te voren opgenomen), begonnen vrijdag 9 november, de live shows van The voice of Holland. Nadat er in Amerika al na de eerste editie wijzigingen waren doorgevoerd in de live show, gelden deze nu ook voor een deel voor de Nederlandse editie. De belangrijkste wijzigingen:
  1. de stoelen van de coaches zijn gedraaid (net als bij de blind auditions), waardoor zij alleen kunnen af gaan op de stem
  2. de coaches geven punten tussen 1 en 10, krijgt een kandidaat minder dan een 6, dan blijft de stoel van de coach gedraaid
  3. de stemmen van de kijkers worden opgeteld bij die van de coaches, de twee laagste vallen af
  4. vanaf de derde liveshow moet een coach telkens één talent naar huis sturen
In de eerste live show mochten 16 talenten hun kunsten vertonen (4 van elke coach). Alle 16 nummers konden tijdens de show worden gedownload en staan ook op de cd ‘The voice of Holland liveshow 1 – seizoen 3’. Van die 16 weten uiteindelijk 4 de Single Top 100 te bereiken, waarvan 3 talenten die we nog niet eerder zagen, of toch wel.

Marjet van den Brand zingt het liefst in het Nederlands

Marjet van den Brand - Dichterbij dan ooit (19)

Tot het begin van 2012 was Marjet van den Brand (Castricum, 19 oktober 1984) zangeres van de band Helder, dat in 2010 een hit scoorde met ‘Laat me leven’ (#33).

Marjet zingt al sinds ze één jaar en acht maanden jong is. Haar eerste optreden was op het Jac. P. Thijsse college, waar ze op school zat. Aan de Hogeschool InHolland volgde ze de studie economie en haalde ze de bachelor titel. Handig, want sinds november 2011 heeft ze haar eigen bedrijf Marjet Music.

The voice of Holland, waar ze het al tot de kwart finale schopte, is niet de eerste talentenjacht waar ze aan meedoet. In 2002 deed ze mee aan Idols 1, maar viel af tijdens de theaterronde. Twee jaar later schreef ze zich, als Mariëtte, in voor Popstars - the rivals, waar ze het redde tot de vierde live show. Daar leerde ze Sander Baas kennen, met wie ze nu werkt aan een album.

Nederlandstalig

De kans is groot dat het album Nederlandstalig wordt. Bij de band Helder is ze in het Nederlands gaan zingen, omdat ze dat als een uitdaging zag. Marjet: “De Nederlandse taal is heel direct als je het zingt en niets verbloemend.”

Toch koos ze tijdens de derde blind audition van The voice of Holland, voor een Engelstalig lied: ‘Crazy’ van Gnarls barkley. Het leverde haar een plekje op in het team van VanVelzen. Maar toen ze eenmaal binnen was ging ze over het Nederlands. Tijdens de battle zong ze ‘Iedereen is van de wereld’ (van the Scene) en tijdens de live show ‘Dichterbij dan ooit’ (van Bløf, #19 in 2011). Het leverde haar 38,5 punten op van de coaches en 23,5 van de thuisjury, genoeg voor een plek in de derde liveshow!

Leona Philippo haalt hoogste score

Leona Philippo: I just want to make love to you (23)

Leona Philippo kennen we nog van ‘Mesmerized’ (#17 in september). Tijdens de eerste live show zong ze ‘I just want to make love to you’, een nummer uit 1954 van Willie Dixon. In 1961 werd het opgenomen door Etta James, die er pas in 1996 een hit meescoorde (#27), dankzij een Coca Cola reclamespot. Van de coaches kreeg Leona het maximale aantal punten: 40, van het thuispubliek 70,4, in totaal dus 110,4. Aangezien de tweede live show al is geweest, kunnen we stellen dat Leona met 110,4 punten de hoogste score heeft behaald.

Tessa Belinfante kan niet leven zonder muziek

Tessa Belinfante - Pride (In the name of love) (33)

Ook Tessa Belinfante (Naarden, 21 maart 1988) maakte, net als Marjet van den Brand, vorig jaar nog deel uit van een band. Marjet van de band Helder, Tessa van Two way radio. De band was moe gestreden na zeven jaar hoogte en dieptepunten. Als afscheid verscheen op 20 maart (een dag voordat Tessa 24 werd) het album ‘Golden record’, dat de band als een absoluut hoogtepunt zag. Met gitarist Dorus Eggermont (ook ex- Two way radio ), treedt Tessa regelmatig op met covers en eigen materiaal.

niet haar eigen idee

Tessa is Masterstudent Aarde en Economie aan de VU in Amsterdam. Toen ze voor een stage van drie maanden naar de Verenigde Naties in Bonn moest, miste het samen muziek maken en toen wist ze dat ze niet zonder muziek zou kunnen leven. Toch was meedoen aan The voice of Holland niet haar idee, maar van mensen in haar omgeving die zeiden dat ze mee moest doen.

Tijdens de vierde blind auditions zong ze ‘People help the people’ van Birdy. Naast Trijntje Oosterhuis, draaide ook Marco Borsato zijn stoel. Toch koos ze voor Trijntje omdat ze verwacht het meeste van haar te kunnen leren. Voor de live show was Tessa  op zoek naar een liveshow nummer en voelde meteen dat het ‘Pride (in the name of love)’ van U2 (#5 in 1984) moest worden. Het nummer is ook al eens gecoverd door C & C Music Factory (#54 in 1992). Deze week mag Tessa weer een nummer uitzoeken, want met 54 punten (35,5 van de coaches en 18,5 van de thuisjury) is ze door naar de derde live show, waarin van elk coach een talent moet afvallen.

Babette van Vugt vond Popstars te commercieel

Babette van Vugt - Where have you been (73)

Aan het begin van de eerste live show zong ze samen met Robbie Williams het nummer ‘Let me entertain you’. Mocht het afgelopen zijn na de derde liveshow  dan neemt niemand haar dat meer af! De 18-jarige Babette van Vugt, geboren in Raamsdonksveer, nu wonend in Dussen, stond op de basisschool vooraan als er opgetreden moest worden. Het zingen heeft ze van haar moeder Marja, die graag hetzelfde pad had bewandelt als haar jongste dochter nu doet. Zij vindt het dan ook heel leuk voor haar.

musicals

De familie steunde haar volledig toen ze op 13-jarige leeftijd koos voor haar eigen toekomst: het Scale College in Breda waar ze vier uur per week theatervakken kreeg. Daarna volgde ze de opleiding artiest aan het ROC in Tilburg en inmiddels is ze tweedejaars aan de Herman Brood academie in Utrecht. Babette deed audities voor diverse musicals en in 2010 kreeg ze de rol van zigeunerin in De Klokkenluider van de Notre Dame.

Maar musicals geven haar geen voldoening meer, ze is het beu om telkens iemand anders te spelen. Ze wil graag zichzelf laten zien op het podium en dat is ook de reden dat ze zich opgaf voor The voice of Holland. Dus toen ze de oproep voor het derde seizoen zag, dacht ze: “ik ga er gewoon voor.”

geen Popstars

Een aantal jaren geleden zou deelname aan The voice of Holland helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn geweest. Nadat een vriendin haar had ingeschreven voor Popstars, werd ze door Maurice Wijnen (jurylid) gevraagd of ze mee wilde doen. Dat weigerde ze, omdat ze niet zo van dat commerciële gedoe houdt. Babette: “Ik heb een eigen sound en die moet gehoord worden”.

Tijdens de vijfde blind audition zong ze ‘Nobody’s perfect’ van Jessie J. Alle coaches draaiden hun stoel, ze koos voor Marco Borsato. Tijdens de live show kreeg ze 37 punten van de coaches en nog eens 39,9 van de thuisstemmers voor haar vertolking van  ‘Where have you been’ van Rihanna (#15 in mei). Ook Babette zien we terug in de derde liveshow.

leven na the Voice

Naast deze vier talenten uit de eerste live show van dit seizoen, scoort ook nog een artiest uit de tweede editie. Neils Geuzebroek (rechts op de foto), voormalig zanger van Silkstone, gesneuveld in de halve finale op 13 januari van dit jaar. Samen met Joram Metekohy beter bekend als WIldstylez, scoort hij op #47 met ‘Year of summer’.

2x het maximale 

Afgelopen vrijdag was de tweede live show en daarin gaven de coaches voor de tweede keer hun maximale punten: 40 stuks. De eerste keer was aan Leona Philippo voor ‘I just want to make love to you’, de tweede keer was voor Sandra van Nieuwland met ‘Keep your head up’. Beide zangeressen maken deel uit van het team van Trijntje Oosterhuis, dus die krijgt het nog moeilijk! Tevens kreeg Sandra die avond een platina exemplaar voor de verkoop van meer dan 20.000 downloads van haar monsterhit ‘More’. Beide nummers zullen volgende week hoog eindigen in de top 10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten