zondag 23 oktober 2011

Lange Frans vroeg Trijntje Oosterhuis voor themalied

Lange Frans feat. Trijntje Oosterhuis: Bloedgabbers (86)

Aanstaande donderdag gaat de film ‘De Heineken ontvoering’ van regisseur Gerard Verhage in première. Het gegeven is de ontvoering van biermagnaat Freddie Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983. Bij een film hoort een themalied en dat is ‘Bloedgabbers’ van Lange Frans feat. Trijntje Oosterhuis, met een clip, geschoten op 4 oktober in Amsterdam.

Bloedgabbers’ is mede geschreven door Lange Frans, die vond dat het nummer een bepaald overwicht moest hebben van een zangeres. Vervolgens maakte hij een (kort) lijstje, waaraan bovenaan Trijntje Oosterhuis (‘de beste zangeres van Nederland’) prijkte. De 38-jarige Trijntje, die al jaren een fan is van Lange Frans, was aangenaam verrast toen ze voor het nummer werd benaderd. Haar vocalen zijn opgenomen in Trijntje’s Tuinhuis, de tuinhuis studio van Trijntje.

In diezelfde studio nam ze in augustus 2010 ook al het kerstalbum ‘This is the season’ op. Of ‘Bloedgabbers’ ook op het verzamelalbum van Trijntje zal komen dat op 4 december uitkomt, is niet zeker. Wel zullen daar covers opkomen van Ben en Jamie Cullum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten