zondag 23 oktober 2011

R.i.o. schuift andere zanger naar voren

R.i.o. feat. U-jean: Turn this club around (59)

Net als Dennie Christian (op #72) is ‘Turn this club around’ van R.i.o. feat. U-jean alweer de derde hit voor R.i.o. dit jaar. Op ‘Like I love you’ (#29 in februari) en ‘Miss sunshine’ (#54 in september) was alleen de stem van Tony Dyer alias Tony T te horen, al jaren de vaste zanger van R.i.o., het project van Yann Peifer en Manuel Reuter. Voor ‘Turn this club around’ werd de hulp ingeroepen van U-jean, die daarmee bijna volledig het nummer voor zijn rekening neemt. Tijd dus voor een kennismaking.

Alex ‘U-Jean’ Hutson, geboren in Atlanta, Georgia, is opgevoed door zijn vader, een begenadigd gospelzanger. Het zingen heeft Alex dus niet van een vreemde. Na zijn middelbare schooltijd vertrok hij naar Duitsland om zijn dienstplicht te vervullen én een muzikale droom te verwezenlijken. Hij deed auditie voor The U.S. Europe Soldier Show, werd aangenomen en tourde met de show door half Europa.

In juni 2008 zat zijn diensttijd er op en bouwde hij een carrière op als professioneel zanger. Daarnaast sloot hij zich aan bij de ‘Sweet soul music revue’. Eerder dit jaar kwam hij in contact met de producers achter Cascada en R.i.o., die met hem het nummer ‘Turn this club around’ opnamen. Dat nummer staat niet op het album ‘Sunhine’ van R.i.o., maar op ‘Top of the clubs vol. 52’. ‘Turn this club around’ lijkt erg veel op onder andere ‘Welcome to St. Tropez’ van DJ Antoine vs Timati feat. Kalenna, deze week op #17. Van links en rechts ‘lenen’ is R.i.o. namelijk niet vies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten