zondag 26 september 2010

Snoop dogg vroeg Jerry Wolff voor remix

Timati & Snoop dogg feat. Wolffman: Groove on (76)

Vorig jaar stond ‘Groove on’ al drie weken genoteerd: 88, 89, 100. Toen waren het Timati (volledig Timoer Ildarovitsj Joenoesov Timati, Russisch: Тимур Ильдарович Юнусов) en Snoop Dogg (= Cordazar Calvin Broadus) die het nummer uitvoerden.

urbanmix

De versie van ‘Groove on’ die nu binnenkomt op #76, is gemaakt door DJ Wolffman, oftewel de Nederlandse muzikant/producer Jerry Wolff (Den Haag, 29 november 1964). Vorig jaar werd hij benaderd door Rob Boskamp, die in Nederland de remixen regelt van Snoop dogg. Rob vroeg hem of hij een remix wilde maken van ‘Groove on’. Dat moest geen dancemix worden, want die maakt iedereen al, maar een urban mix. De remix die Jerry maakte viel zeer goed in de smaak en was op YouTube een grote hit.

dancemix

Dit jaar werd Jerry weer benaderd, maar nu voor een dancemix van ‘Groove on’. Hij wilde dat wel doen, maar onder één voorwaarde: dat hij daar ook een credit voor zou krijgen als ‘featured artiest’. Dat was geen probleem. Jerry ging er mee aan de gang, met als resultaat een danceremix plus vermelding én een aangepaste videoclip! Inmiddels hebben meer artiesten uit Amerika zich bij Jerry Wolff gemeld met het verzoek om een remix. Daarnaast is Jerry ook bezig met een eigen album dat begin 2011 verwacht wordt. Hij wil dat alle mensen waarmee hij in het verleden heeft samengewerkt, daaraan meewerken, want Jerry is geen zanger, maar muzikant/producer. Jerry produceerde hits van ondermeer Ross & Iba (‘Wassenaar’), Linda Wagemakers (‘No goodbyes’), Georgina (‘If you want me’), maar ook de drie singles van Hit! Dat doet hij als leider van de WeMusic company (= Wolffman entertainment music company) dat ook radiocommercials maakt en iVolt Records.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten